Antena Meniu Search
x

SUA au confirmat că dronele americane survolează Fâşia Gaza, "în sprijinul eforturilor de recuperare a ostaticilor"

Război Israel - Hamas. SUA au confirmat pentru prima dată că zboară cu drone de supraveghere neînarmate deasupra Fâşiei Gaza de când Hamas a lansat atacul asupra Israelului pe 7 octombrie, conform BBC.

de Redactia Observator

la 04.11.2023, 07:44

SUA au confirmat că dronele americane survolează Fâşia Gaza, "în sprijinul eforturilor de recuperare a ostaticilor"
SUA au confirmat că dronele americane survolează Fâşia Gaza, "în sprijinul eforturilor de recuperare a ostaticilor" - Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a precizatt într-o declaraţie că dronele operează "în sprijinul eforturilor de recuperare a ostaticilor". 

"SUA desfăşoară zboruri neînarmate cu UAV peste Gaza, şi oferă consiliere şi asistenţă pentru a sprijini partenerul nostru israelian în timp ce desfăţoară eforturi de recuperare a ostaticilor", se arată în declaraţie. "Aceste zboruri cu UAV au început după atacul din 7 octombrie al Hamas asupra Israelului", a precizat Ryder.

MQ-9 Reapers operate de obicei de forţele speciale americane au fost observate în jurul Gazei

Confirmarea vine după ce MQ-9 Reapers operate de obicei de forţele speciale americane au fost observate în jurul Gazei pe Flightradar24, un site web de urmărire a zborurilor care a fost accesat de către reporteri.

Dronele Reaper au fost folosite anterior pentru a desfăşura atacuri aeriene în Afganistan, dar sunt utilizate în principal ca drone de supraveghere datorită capacităţii lor de a sta deasupra unei zone peste 20 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » SUA au confirmat că dronele americane survolează Fâşia Gaza, "în sprijinul eforturilor de recuperare a ostaticilor"