Antena Meniu Search
x

SUA au emis o alertă de călătorie în R. Moldova din cauza „activității militare neobișnuite a Rusiei la granița Ucrainei”

Departamentul de Stat al SUA le-a cerut cetățenilor americani să părăsească imediat Belarusul din cauza "activității militare neobișnuite" a Rusiei de la granița cu Ucraina. De asemenea, autoritățile americane au emis o alertă de călătorie pentru R. Moldova, după ce un oficial american a declarat, pentru CBS, că unitățile rusești din apropierea Ucrainei s-au grupat în „poziții de atac”.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 09:08

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

„Din cauza intensificării activității militare neobișnuite și îngrijorătoare a Rusiei în apropierea graniței cu Ucraina, cetățenii americani aflați în Belarus sau care se gândesc să călătorească în Belarus ar trebui să fie conștienți de faptul că situația este imprevizibilă și că există o tensiune crescută în regiune". Este o alertă de nivel 4, cea mai ridicată, care indică o probabilitate crescută de riscuri care pun viața în pericol. 

Data de 16 februarie ca zi a invaziei a fost invocată, din nou, de preşedintele Ucrainei. Volodimir Zelenski spune însă că poporul ucrainean este pregătit. La Casa Albă nu se vorbeşte de o dată anume, ci doar de posibilitatea unui atac iminent. 

Lista ţărilor care le cer cetăţenilor să părăsească Ucraina

The Guardian a publicat, duminică, o listă a ţărilor care le cer propriilor cetăţeni să părăsească Ucraina, să evite călătoriile acolo sau să se gândească bine dacă vor să rămână pe teritoriul acestui stat.

Astfel, pe lista ţărilor care le solicită cetăţenilor să părăsească Ucraina se află: SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Australia, Irlanda, Italia, Suedia, Iordania, Olanda, Kuwait şi IrakArabia Saudită îşi sfătuiesc cetăţenii să evite deplasările în Ucraina şi să contacteze ambasada pentru a facilita plecarea imediată. De altfel, Australia a anunţat că evacuează ambasada sa de la Kiev, situaţia de la frontiera Ucrainei cu Rusia deteriorându-se rapid, iar premierul Scott Morrison i-a cerut Chinei să ia atitudine în privinţa actualei crize, relatează Reuters.

"Evitaţi deplasările în Ucraina" este mesajul transmis de autorităţile din Emiratele Arabe Unite, Turcia şi Slovacia, iar Polonia îşi îndeamnă cetăţenii să evite deplasările neesenţiale în această ţară. Grecia recomandă ca oamenii să ţină legătura cu ambasada de la Kiev, iar Lituania le cere cetăţenilor să evalueze dacă este necesar să rămână în ţară, relatează news.roChina îndeamnă la prudenţă: "Fiţi foarte atenţi!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » SUA au emis o alertă de călătorie în R. Moldova din cauza „activității militare neobișnuite a Rusiei la granița Ucrainei”