Antena Meniu Search
x

SUA: Cel puţin 13 morţi şi 20 de răniţi într-un incident armat produs într-un campus

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte 20 rănite după ce un individ a deschis focul cu o armă automată într-un campus universitar din statul american Oregon

Cel puţin 13 persoane au fost ucise, iar alte 20 rănite după ce un individ a deschis focul cu o armă automată într-un campus universitar din statul american Oregon

UPDATE 23:00 Localitatea are aproximativ 22.000 de locuitori, iar unitatea de învăţământ se lauda cu "atmosfera sigură şi pacifistă", conform site-ului oficial.

Umpqua Community Coollege are 3.300 de studenţi la zi şi 16.000 part-time. A fost fondat în 1964.

Atacatorul ar fi rănit.

____________

Incidentul armat a avut loc joi după-amiază în campusul colegiului Umpqua, situat în localitatea Roseburg, statul Oregon. "Avem informaţii despre un individ care a dechis focul; campusul a fost închis", a declarat Biroul şerifului din comitatul Douglas.

"Potrivit informaţiilor preliminare, cel puţin 13 persoane au fost împuşcate mortal, iar alte 20 au fost rănite în atac", a declarat Bill Fugate, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din statul Oregon.

Presupusul autor al atacului a fost reţinut.

Ultimul atac important din SUA a fost cel de la Charleston din iunie, anul acesta. Nouă persoane au fost ucise într-o biserică afroamericană istorică atunci.

Dylann Storm Roof, un tânăr alb în vârstă de 21 de ani, a fost reținut la Shelby, în statul vecin Carolina de Nord, la mai puțin de 400 km de locul atacului, în timpul unui control rutier.

CITEŞTE ŞI Motivul pentru care AMERICANII sunt numărul 1 la ATACURI ARMATE

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » SUA: Cel puţin 13 morţi şi 20 de răniţi într-un incident armat produs într-un campus