Antena Meniu Search
x

SUA își întăresc prezența militară în Sinai

SUA vor trimite 75 de militari suplimentari în Sinaiul egiptean pentru a întări securitatea Forței multinaționale în zonă, a indicat Pentagonul

SUA vor trimite 75 de militari suplimentari în Sinaiul egiptean pentru a întări securitatea Forței multinaționale în zonă, a indicat Pentagonul

Desfășurarea acestor militari fusese planificată înaintea atentatului care a rănit săptămâna trecută șase soldați, dintre care patru americani, membri ai Forței multinaționale de observatori (FMO) în Sinai, a precizat Pentagonul.

'Noi eram în discuții cu partenerii-cheie despre o creștere a protecției Forței multinaționale încă din luna august', a indicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

SUA vor trimite, de asemenea, la fața locului echipament medical, a adăugat el.

FMO, o forță independentă de menținere a păcii însărcinată să supravegheze aplicarea tratatului de pace semnat între Israel și Egipt în 1979, este staționată în nordul Sinaiului, unde jihadiștii grupului Statul Islamic lansează atacuri ucigătoare împotriva armatei egiptene.

Responsabili ai serviciilor secrete egiptene au indicat că soldații FMO răniți săptămâna trecută au fost victimele unei bombe artizanale amplasate pe un drum care duce spre baza lor.

Totuși nu ei ar fi fost ținta jihadiștilor, aceștia punând bombe pentru a viza armata egipteană, potrivit acelorași surse.

Egiptul face față unei insurecții a grupurilor jihadiste înarmate în peninsula Sinai de la destituirea în 2013 a președintelui islamist Mohamed Morsi.

Armata egipteană a afirmat marți că a ucis în două zile 56 de 'teroriști' în cursul unei vaste operațiuni împotriva jihadiștilor.

Americanii sunt cei mai importanți contributori la Forța multinațională cu 700 de soldați din cei 1.650, potrivit site-ului Internet al Forței.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » SUA își întăresc prezența militară în Sinai