Antena Meniu Search
x

SUA, primul raid aerian contra grupării Stat Islamic în apropiere de Bagdad

Forţele americane au efectuat pentru prima oară un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiştilor în apropiere de Bagdad

Forţele americane au efectuat pentru prima oară un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiştilor în apropiere de Bagdad

Acest atac a avut loc în sud-vestul capitalei irakiene, comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală, care precizează că operaţiunea a fost efectuată cu scopul susţinerii armatei irakiene "în ofensiva sa împotriva teroriştilor din (cadrul grupării) Stat Islamic".

De la această poziţie jihadistă vizată de bombardamentul american "erau lansate tiruri către militarii irakieni", explică armata americană, conform Mediafax.

Un alt atac a avut loc în nordul Irakului, în apropiere de Sinjar, şi a distrus şase vehicule aparţinând grupării Stat Islamic (SI). Aceste două raiduri au avut loc "în cursul ultimelor 24 de ore".

Începând din 8 august, forţele americane au efectuat 162 de raiduri împotriva jihadiştilor din cadrul SI, care au ocupat vaste teritorii în Siria şi în Irak.

Preşedintele Barack Obama a anunţat miercuri că Statele Unite sunt pregătite să efectueze atacuri aeriene contra SI în Siria, însă a subliniat că exclude orice cooperare cu regimul de la Damasc, care, potrivit lui, şi-a "pierdut legimitatea".

Statele Unite încă nu au efectuat atacuri împotriva SI în teritoriul sirian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » SUA, primul raid aerian contra grupării Stat Islamic în apropiere de Bagdad