Antena Meniu Search
x

SUA și Israel, acuzate că au pus la cale protestele din Iran. Susținătorii guvernului de la Teheran au ieșit în stradă și au ars drapelele celor două țări

În Iran au continuat şi ieri protestele declanşate, acum mai bine de o săptămână, de moartea suspectă a unei tinere, arestate de aşa-numita "poliţie a moravurilor".

de Redactia Observator

la 26.09.2022, 08:15

SUA și Israel, acuzate că au pus la cale protestele din Iran
SUA și Israel, acuzate că au pus la cale protestele din Iran

Oamenii au manifestat în câteva cartiere din Teheran şi în mai multe oraşe din provincie, în ciuda intervenţiilor dure ale forţelor de ordine. S-au scandat şi lozinci împotriva aiatolahului Khamenei, îndrumătorul religios suprem al Iranului. În ultimele opt zile, cel puţin 41 de oameni şi-au pierdut viaţa şi peste o mie de manifestanţi au fost reţinuţi.

Pe de altă parte, în capitală a avut loc ieri şi o demonstraţie, pretins spontană, de sprijin pentru guvern. Au fost arse drapelele Statelor Unite şi Israelului, acuzate că au pus la cale valul de proteste, cel mai amplu din ultimii ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » SUA și Israel, acuzate că au pus la cale protestele din Iran. Susținătorii guvernului de la Teheran au ieșit în stradă și au ars drapelele celor două țări