Antena Meniu Search
x

SUA: Un avion a fost coborât la sol de copilot, după ce comandantul de bord a murit

Copilotul unui avion american de pasageri a reuşit să aterizeze, în deplină siguranţă, după ce comandantul de bord a murit, chiar în timpul unei curse interne, în Statele Unite

Vezi și

Copilotul unui avion american de pasageri a reuşit să aterizeze, în deplină siguranţă, după ce comandantul de bord a murit, chiar în timpul unei curse interne, în Statele Unite

A fost anunţul transmis de către copilotul aeronavei către turnul de control. De aici s-a declanşat alerta la sol, la aeroportul din Syracuse. Pilotul aeronavei care avea la bord 147 de pasageri era inert. Copilotul a preluat controlul, în timp ce o stewardesă încerca să îl resusciteze pe comandant. Toţi cei de la bord ar fi fost în pericol dacă avionul continua cursa până la Boston, destinaţia finală.

Imediat ce aparatul de zbor a ajuns la sol în siguranţă, echipele de intervenţie l-au preluat pe căpitan. Imaginile filmate pe pistă arată ampla desfăşurarare de forţe. Pentru comandant a fost însă prea tîrziu.

Nici copilotul, nici personalul navigant nu au dat semne de panică. Nu au făcut nimic care să îi îngrijoreze pe pasageri. Aşa că situaţia de criză s-a consumat fără alte incidente la bord.

Compania de zbor nu a anunţat, deocamdată, ce anume a provocat decesul pilotului. Oficialii l-au felicitat însă pe copilot pentru felul în care a gesitonat tragicul incident. Incidentul este ieşit din comun dar, potrivit experţilor, nu este fără precedent. În ultimii 20 de ani, opt piloţi au murit în timpul zborului unor avioane de pasageri în Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » SUA: Un avion a fost coborât la sol de copilot, după ce comandantul de bord a murit