Antena Meniu Search
x

SUA: Un bărbat şi-a revăzut soţia, după zece ani în care a fost lipsit de vedere

Un bărbat din Statele Unite şi-a revăzut soţia pentru prima dată de când o boală degenerativă l-a lăsat fără vedere, acum mai bine de 10 ani.

Vezi și

Un bărbat din Statele Unite şi-a revăzut soţia pentru prima dată de când o boală degenerativă l-a lăsat fără vedere, acum mai bine de 10 ani. 

La 68 de ani, Allen Zderad nu mai spera să-şi revadă vreodată soţia. Cu aproape două decenii în urmă, el a aflat că suferă de retinită pigmentară, o maladie degenerativă. Iar după câţiva ani, Allen nu mai vedea decât luminile extrem de puternice. Maladia rămâne şi acum fără leac dar medicii i-au implantat lui Allen un "ochi bionic" care îl face să vadă într-un fel cu totul nou. 

O reţea de electrozi, implantată într-unul din ochi, recepţionează semnale transmise de o cameră video şi un mic computer, ambele montate într-o pereche de ochelari. Semnalele dau naştere unor impulsuri transmise nervului optic. Văzul electronic nu este, încă, foarte precis dar îi permite lui Allen să-şi recunoască soţia şi chiar propriul chip, văzut în oglindă. Încurajaţi de succes, creatorii ochiului bionic se gândesc deja la perfecţionarea sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SUA: Un bărbat şi-a revăzut soţia, după zece ani în care a fost lipsit de vedere