Antena Meniu Search
x

SUA vor avea o a doua Statuie a Libertăţii: va fi trimisă tot de Franţa. Unde va fi instalată

Statele Unite ale Americii vor primi o a doua Statuie a Libertăţii. La 135 de ani de la inaugurarea celebrei Miss Liberty.

de Redactia Observator

la 02.06.2021, 18:26

SUA vor avea o a doua Statuie a Libertăţii: va fi trimisă tot de Franţa. Unde va fi instalată
Prima Statuie a Libertăţii, care are 93 de metri, a fost oferită Statelor Unite ale Americii pentru a sărbători 100 de ani de la Declaraţia de Independenţă - Hepta

Va fi amplasată în grădina ambasadorului

Cea de-a doua statuie va pleca spre SUA pe 7 iunie, din portul Le Havre, şi va fi instalată în grădina ambasadorului francez. Potrivit LePoint, statuia va rămâne acolo timp de 10 ani.

După această perioadă, statuia va reveni în Franţa. Noua Statuie a Libertăţii are o înălţime de 2,83 metri. „I-am avertizat pe vecini și pe primarul din Washington, va fi vizibilă pentru toată lumea de pe stradă”, a declarat diplomatul Philippe Étienne.

Originalul are 93 de metri înălţime

Prima Statuie a Libertăţii, care are 93 de metri, a fost oferită Statelor Unite ale Americii pentru a sărbători 100 de ani de la Declaraţia de Independenţă. A fost inaugurată însă 10 ani mai târziu, în 1886. Statuia Libertăţii a fost proiectată de Gustave Eiffel şi sculptată de Auguste Bartholdi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » SUA vor avea o a doua Statuie a Libertăţii: va fi trimisă tot de Franţa. Unde va fi instalată