Antena Meniu Search
x

Submarin NUCLEAR, cuprins de flăcări într-un şantier naval din Rusia

Un incendiu a izbucnit la bordul unui submarin nuclear rusesc, în timpul unor lucrări de reparaţii, defăşurate la un şantier naval din localiatatea Severodvinsk.

Un incendiu a izbucnit la bordul unui submarin nuclear rusesc, în timpul unor lucrări de reparaţii, defăşurate la un şantier naval din localiatatea Severodvinsk

Sursa incendiului pare a fi lucrare de sudură neadecvată. "Focul a afectat o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi. Părţile izolatoare ale carcasei submarinului continuă să ardă", informează RIA Novosti, potrivit Antena3.

Focul a fost declanşat în momentul în care mai mulţi muncitori sudau o porţiune a submarinului K-266 Oryol, un submersibil militar cu propulsie nucleară, de clasa Oscar II.

Autorităţile locale au confirmat incidentul şi au menţionat că nicio persoană nu a fost rănită.  Potrivit putătorului de cuvânt al şantierului, reactoarele nucleare ale submarinului erau închise, iar armele de la bord fuseseră scoase de la începutul lucrărilor.

"În acest moment nu mai există flacără deschisă, dar persistă în atmosferă un fum negru şi înecăcios", transmite şi TASS, citând o sursă proprie.

Submersibilul ofensiv face parte din Flota Nordică Rusă şi a intrat în operativitate în decembrie 1992. În noiembrie 2013 a fost docat în şantierul naval Zvezdochka pentru lucrări de mentananţă şi retehnologizare, care vor dura până anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Submarin NUCLEAR, cuprins de flăcări într-un şantier naval din Rusia