Antena Meniu Search
x

Summit organizat de Statele Unite pe tema combaterii extremismului şi terorismului

Gruparea teroristă Statul Islamic va fi învinsă, a promis Barack Obama dar e nevoie de timp şi efort comun. Asta a declarat liderul american la summit-ul organizat pe tema combaterii extremismului, de la New York.

Vezi și

 Gruparea teroristă Statul Islamic va fi învinsă, a promis Barack Obama, dar e nevoie de timp şi efort comun. Asta a declarat liderul american la summit-ul organizat pe tema combaterii extremismului, de ieri, de la New York.

Deşi Rusia şi-a trimis un simplu oficial, în locul liderului de la Kremlin, Barack Obama s-a declarat pregătit să lupte alături de Rusia împotriva terorismului.

Aproximativ 100 de şefi de state şi de guvern din toată lumea au fost invitaţi la summit-ul organizat de SUA pe tema modalităţilor de combatere a extremismului şi terorismului. Cel mai vocal a fost, cum era de aşteptat, preşedintele american, Barack Obama.

În ciuda faptului că liderul de la Kremlin, nu a venit şi a trimis în locul lui un simplu oficial, Obama s-a declarat pregătit să se alieze chiar şi cu Rusia pentru a combate terorismul.

Rusia a refuzat să participe activ la acest summit după disensiunile dintre Moscova şi Washington privind situaţia din Siria. Cele exprimate de cei doi lideri, zilele trecute, în faţa Marii Adunări Generale a ONU.

Summitul de ieri a avut însă şi un moment amuzant. Ministrul de externe danez, invitat de către vicepreşedintele american să ia cuvântul, i s-a adresat lui Joe Biden cu apelativul de "preşedinte" stârnind râsete în sala de şedinţe.

Printre cei care au luat cuvântul în cadrul summitului antiterorism s-a numărat şi preşedintele României. Klaus Iohannis a declarat că Naţiunile Unite trebuie să-şi asume noi angajamente împotriva terorismului, inclusiv împotriva celor de la ISIS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Summit organizat de Statele Unite pe tema combaterii extremismului şi terorismului