Antena Meniu Search
x
LIVE

''Suntem devastați, o tragedie de necrezut!'' Doi polițiști, executați pe loc, după ce au intervenit la o ceartă în familie, în Canada. Atacatorul s-a sinucis

Doi poliţişti au fost împuşcaţi mortal în timp ce interveneau la un caz de violenţă domestică, la Edmonton,în vestul provinciei Alberta din Canada, afirmă oficiali citaţi de The Guardian.

De Redactia Observator la 17.03.2023, 06:34
Doi poliţişti canadieni, împuşcaţi mortal după ce au intervenit la un caz de violenţă domestică
Doi poliţişti canadieni, împuşcaţi mortal după ce au intervenit la un caz de violenţă domestică - Profimedia Images

Cei doi agenţi au ajuns la un apartament din cartierul Inglewood din oraş, joi, cu puţin timp înainte de ora locală 1 a.m., după ce s-a primit un apel de urgenţă privind ''o ceartă în familie'' şi au fost împuşcaţi de un bărbat la adresa respectivă, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful poliţiei din Edmonton, Dale McFee.

Atacatorul s-a sinucis imediat după

''La acest moment, informaţiile arată că ei nu au apucat să îşi folosească armele de foc'', a spus el. ''Aceşti ofiţeri îşi făceau meseria. Este de necrezut. Este de neimaginat. Este îngrozitor. Este o tragedie'', a spus el, adăugând: ''Suntem cu toţii îndureraţi''. Alţi ofiţeri au ajuns la scurt timp de la împuşcături şi, fără a aştepta ambulanţa, şi-au dus repede colegii căzuţi, în vârstă de 30 şi 35 de ani, la un spital, unde s-a declarat decesul.

Suspectul a fost găsit mort în urma a ceea ce şeful Poliţiei a descris ca o rană autoprovocată, în timp ce o femeie, rudă cu el, a fost dusă la spital cu răni care îi puneau în pericol viaţa şi a fost stabilizată. ''Suntem devastaţi cu toţii'', a afirmat primarul din Edmonton, Amarjeet Sohi, descriind uciderea ofiţerilor ca o ''tragedie de necrezut''.

''Astăzi este o zi foarte grea şi tristă'', a spus el. ''În fiecare zi, familiile ofiţerilor de Poliţie îşi trimit oamenii dragi la datorie şi speră să se întoarcă acasă în siguranţă. Acest lucru nu s-a întâmplat astăzi'', a adăugat el.

Canada s-a confruntat cu o serie de omoruri violente în ultimii ani, între care înjunghieri în masă sau folosirea vehiculelor ca arme împotriva pietonilor, în timp ce împuşcăturile rămân mult mai rare decât în SUA.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » ''Suntem devastați, o tragedie de necrezut!'' Doi polițiști, executați pe loc, după ce au intervenit la o ceartă în familie, în Canada. Atacatorul s-a sinucis