Antena Meniu Search
x

Supermarketurile din Marea Britanie scot de la vânzare votca şi produsele fabricate în Rusia. „Suntem alături de poporul Ucrainei”

Mai multe lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au anunţat că vor scoate de la raft băuturile alcoolice ruseşti, dar şi alte produse fabricate în aceeaşi ţară, pe fondul conflictului izbucnti în Ucraina.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 04.03.2022, 22:31

Mai multe produse ruseşti vor fi scoase de la raft
Mai multe produse ruseşti vor fi scoase de la raft - Shutterstock

Sainsbury's va scoate din rafturile sale vodca Russian Standard și semințele negre de floarea soarelui Karpayskiye. Waitrose, care face parte din lanţul John Lewis Partnership, nu va mai vinde nici el votcă rusească, scrie BBC.

Anunțul supermarketului Asda vizează, de asemenea, aproximativ 100 de produse - majoritatea băuturi spirtoase, dar include și pește și unele dulciuri. Supermarketurile urmează mișcările unor companii precum Morrisons și Co-op, care au declarat joi că vor retrage vodca rusească de la vânzare.

Solidari cu ucrainenii

Sainsbury's a spus că va schimba și numele puiului Kiev pentru a se potrivi cu ortografia ucraineană a capitalei. Un purtător de cuvânt al celui de-al doilea cel mai mare supermarket din Marea Britanie a declarat: „Suntem alături de poporul Ucrainei. Ne-am revizuit gama de produse și am decis să scoatem de la vânzare toate produsele care provin 100% din Rusia.”

Mohsin Issa, coproprietarul Asda, a declarat: „Suntem alături de clienții și colegii noștri care sunt șocați de invazia rusă a Ucrainei – și gândurile noastre sunt la acei oameni ale căror vieți sunt afectate de această criză”.

Între timp, John Lewis Partnership a spus că va elimina și o linie de peleți pentru cuptorul de pizza fabricați în Rusia de la vânzare în magazinele sale universale. „Colaborăm cu furnizorii noștri pentru a revizui produsele care au componente de origine rusă și vom căuta să atenuăm expunerea în continuare a regiunii”, a spus un purtător de cuvânt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Supermarketurile din Marea Britanie scot de la vânzare votca şi produsele fabricate în Rusia. „Suntem alături de poporul Ucrainei”