Antena Meniu Search
x

Specialiștii englezi, noi detalii despre modul în care coronavirusul afectează persoanele supraponderale

Specialiștii englezi au analizat mai multe cazuri de pacienți infectați cu noul coronavirus și au oferit detalii despre modul în care virusul ucigaș afectează persoanele care sunt supraponderale.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 25.07.2020, 09:19

Un pacient supraponderal infectat cu noul coronavirus prezintă un risc de șapte ori mai mare de a ajunge să fie ventilat
Specialiștii atrag atenția că pacienții supraponderali sunt mai afectați de coronavirus decât cei care nu au probleme cu greutatea - Hepta
  • Un pacient supraponderal care se infectează cu noul coronavirus prezintă un risc de trei ori mai mare de a fi răpus de teribilul virus.

Astfel, conform concluziilor la care au ajuns specialiștii englezi, în cazul unei persoane supraponderale există un risc de trei ori mai mare de a muri de coronavirus decât în cazul unui pacient infectat cu noul coronavirus, dar care nu are probleme cu kilogramele în plus.

Conform Daily Mail, în cazul unui pacient supraponderal infectat cu noul coronavirus există un risc de șapte ori mai mare de a avea nevoie de ventilație.

Specialiștii britanici atrag atenția că există posibilitatea ca orice kilogram slăbit să aducă o șansă în plus de salvare a vieții în cazul unei eventuale infecții cu noul coronavirus.

Pe de altă parte, se atrage atenția și asupra faptului că persoanele supraponderale nu au un risc mai mare de a se infecta cu noul coronavirus.

Totuși, persoanele supraponderale sunt mai afectate, în cazul în care se infectează cu noul coronavirus, pe motiv că excesul de greutate afectează sistemul respirator, dar și imunitatea organismului.

Pornind de la acesta studiu, Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a recomandat britanicilor să înceapă să piardă în greutate pentru a se putea pregăti pentru un eventual al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

Aproape 45.700 de britanici au fost răpuși până acum de coronavirus, iar numărul ridicat de victime este pus și pe seama problemelor pe care britanicii le au cu obezitatea, două treimi dintre aceștia fiind considerați supraponderali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Specialiștii englezi, noi detalii despre modul în care coronavirusul afectează persoanele supraponderale