Antena Meniu Search
x

Un tânăr, supravieţuitor al atentatului de la 11 septembrie, a murit în atacul terorist de la Nairobi

Un tânăr american de afaceri care a supravieţuit atentatului de la 11 septembrie a murit ieri, în urma unui atentat terorist la un complex hotelier din Nairobi, Kenya.

la 17.01.2019, 13:49

Un tânăr american de afaceri care a supravieţuit atentatului de la 11 septembrie a murit ieri, în urma unui atentat terorist la un complex hotelier din Nairobi, Kenya.

Jason Spindler se numără printre cele 13 victime ale atacului islamiștilor somalezi de la complexul hotelier, alături de doi prieteni buni din Kenya și un britanic.

Se crede că el lua prânzul în cafeneaua hotelului când patru atacatori au intrat în clădire cu grenade, arme și o bombă, la aproximativ 3pm.

După cum a relatat Unilad, Jason a supraviețuit atacurilor teroriste din 11 septembrie, când clădirea în care lucra s-a prăbuşit.

După aceea, tânărul a plecat de pe Wall Street pentru a lucra pentru Corpul de Pace și, ulterior, și-a dedicat cariera dezvoltării tehnologiei și a finanțării pe piețele emergente, cum ar fi Kenya.

Lucrarea sa l-a dus la Nairobi, unde a devenit fondatorul și directorul general al I-DEV International, o strategie de management și o firmă de investiții cu sediul în capitala Kenyei.

Fratele său, Jonathon, i-a confirmat moartea pe Facebook. În postarea emoționantă, el l-a descris pe Jason drept un "luptător" și a spus că familia îi va duce dorul.

„Cu inima înduerată trebuie să anunţ că fratele meu, Jason, a murit în timpul unui atac terorist din Nairobi. Jason a fost un supraviețuitorul atentatului din 11 septembrie și un luptător.

Nu există cuvinte care să descrie modul în care familia noastră se simte, dar pot să spun ... Jason Spindler, tu ești și vei fi întotdeauna un fiu uimitor, frate și unchi.

Odihneşte-te în pace. Ne va fi dor de tine” a scris fratele său.

Mama lui Jason, Sarah Spindler, a oferit, de asemenea, un omagiu fiului său într-un interviu în care a menționat că era destinatarul subvenţiilor de la Fundația Bill și Melinda Gates și de la Fundația Clinton.

„Este atât de trist că o persoană atât de luminată, tânără, este omorâtă într-un atac terorist”

„Operațiunea de securitate a complexului Dusit sa încheiat și toți teroriștii au fost eliminați. Paisprezece vieți nevinovate au fost pierdute prin mâinile acestor asasini, teroriști” a declarat preşedintele.

Peste 700 de persoane au fost evacuate în siguranță în cursul atacului. Înaltul Comisar al Regatului Unit al Marii Britanii în Kenya, Nic Hailey, a postat un videoclip scurt către Twitter pentru a oferi oamenilor informații despre situația dată.

El a avertizat că o persoană britanică este printre cei morți.

“Sunt foarte trist ştiind cel puțin un cetățean britanic a fost ucis în atac. Oferim sprijinul nostru familiei și prietenilor în acest moment foarte dificil, iar gândurile noastre sunt cu ei”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un tânăr, supravieţuitor al atentatului de la 11 septembrie, a murit în atacul terorist de la Nairobi