Antena Meniu Search
x

Surferi salvaţi de la moarte cu o dronă, în Australia

Operaţiune de salvare în premieră, în Australia! Doi surferi au fost salvaţi de la o moarte sigură cu ajutorul unei drone.

Vezi și

Operaţiune de salvare în premieră, în Australia! Doi surferi au fost salvaţi de la o moarte sigură cu ajutorul unei drone. "Minunea zburătoare" i-a localizat în câteva zeci de secunde, iar o plută gonflabilă le-a fost lansată de la înălţime. 

Imaginile surprinse de dronă îi arată pe tinerii care plutesc în derivă în mijlocul oceanului.  Abia se văd printre valurile care ameninţă să îi trimită la fundul apei pe amândoi. 

Pasionaţi de surf, tinerii au văzut în valurile înalte ocazia perfectă de a practica sportul preferat. Gestul lor, s-a dovedit, însă, unul inconştient. Curenţii i-au tras în larg, iar valurile i-au doborât de pe plăci. Puteau, oricând, să cadă chiar pradă rechinilor. Drona a scurtat cu mult durata operaţiunii de salvare. 70 de secunde a durat până ce tinerii au fost localizaţi şi ajutaţi să revină la mal. 

Drona fusese primită recent de paza de coastă din New south Wales. În mod normal, personalul trebuie instruit înainte de a o folosi. Din fericire, salvamarii de serviciu din ziua respectivă era acomodaţi cu tehnologia şi nu au întâmpinat probleme în a o folosi. Drona se va dovedi foarte eficientă şi pentru a observa dacă vreun rechin se apopie de mal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Surferi salvaţi de la moarte cu o dronă, în Australia