Antena Meniu Search
x

Suspectul care a deschis focul într-un tren, în nordul Franţei, a fost identificat

Cei trei eroi americani, care au oprit un atac armat într-un tren din Franţa, au spus că suspectul avea o evidentă motivaţie teroristă

Vezi și

Cei trei eroi americani, care au oprit un atac armat într-un tren din Franţa, au spus că suspectul avea o evidentă motivaţie teroristă

Ayoub El-Khazzani este numele tânărului care a deschis focul într-un tren, în nordul Franţei. Înaintea incidentului, marocanul în vârstă de 26 de ani a locuit o perioadă în Spania, iar autorităţile de acolo l-au avut sub supraveghere.

El-Khazzani a fost identificat cu ajutorul amprentelor digitale, spun anchetatorii francezi. Aceeaşi sursă a mai precizat că marocanul a fost depistat la Berlin, în luna mai, în timp ce se îndrepta către Turcia.

Două anchete au loc în acest caz - una a Parchetului federal belgian şi una a Parchetului Antiterorist din Paris, cu competenţe la nivel naţional.

Cei trei eroi americani au declarat că atacatorul avea o motivaţie teroristă evidentă.

În vârstă de 23 de ani, soldatul american rănit cu un cutter de atacator a povestit clipele de teroare din tren, după ce a fost externat. Soldaţii americani i-au îndemnat pe oameni să acţioneze în astfel de situaţii.

Atât el cât şi ceilalţi trei bărbaţi au fost medaliaţi pentru actul lor de curaj. Felicitări au primit şi din partea preşedintelui Barack Obama, care i-a sunat pe cei trei americani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Suspectul care a deschis focul într-un tren, în nordul Franţei, a fost identificat