Antena Meniu Search
x

Sute de milioane de americani sărbătoresc Ziua Recunoştinţei. O mulţime de evenimente sunt organizate în SUA, în aceste zile

În cinstea sărbătorii, o serie de parade şi evenimente se vor desfăşura peste Ocean. Ieri, însă, mulţi dintre ei s-au confruntat cu un trafic de coşmar

Vezi și

În cinstea sărbătorii, o serie de parade şi evenimente se vor desfăşura peste Ocean. Ieri, însă, mulţi dintre ei s-au confruntat cu un trafic de coşmar în timpul călătoriei către cei dragi, după ce au rămas blocaţi pe şosele ore în şir.

Autostrăzile de peste Ocean au fost, ieri, extrem de alomerate. Zeci de milioane de oameni s-au îndreaptat către cei dragi în minivacanţa de Ziua Recunoştinţei, cea mai populară sărbătoare din Statele Unite. Pe şosele s-au format, însă, blocaje uriaşe. Însă, nici aeroporturile şi gările nu au scăpat de aglomeraţie. 

Jeanette Casselano, purtatorul de cuvant al Asociaţiei de Automobile Americane: "Anul acesta, 51 de milioane de americani se deplasează mai mult de 80 de kilometri depărtare de locuinţele lor. Asta înseamnă o creştere de 3% faţă de anul trecut, dar este cel mai ridicat procent din ultimele decenii."

Şi preşedintele Statelor Unite sărbătoreşte Ziua Recunoştinţei. Donald Trump a sosit la reşedinţa sa din Florida alături de familie. Însă, nu înainte să-l graţieze pe curcanul Drumstick, crescut la o fermă din Minnesota. 

În Statele Unite sunt organizate o mulţime de evenimente în cursul zilei de azi. Printre acestea şi parada cu baloane gigantice din New York pentru care pregătirile au început din timp. 

Conform tradiţiei, Ziua Recunoştinţei este sărbătorită în a patra zi de joi din luna noiembrie, iar în trecut, americanii obişnuiau să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru bogăţia recoltei din acel an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Sute de milioane de americani sărbătoresc Ziua Recunoştinţei. O mulţime de evenimente sunt organizate în SUA, în aceste zile