Antena Meniu Search
x

Sute de milioane de animale au murit în incendiile din Australia

Planeta a pierdut jumătate de miliard de animale dintr-un foc! După catastrofa din Australia, mai multe specii de mamifere, reptile şi păsări ar putea ajunge pe cale de dispariţie. Simbol al ţării, Koala este acum şi simbolul dezastrului provocat de seceta severă.

de Redactia Observator

la 24.01.2020, 01:06

Vezi și

Planeta a pierdut jumătate de miliard de animale dintr-un foc! După catastrofa din Australia, mai multe specii de mamifere, reptile şi păsări ar putea ajunge pe cale de dispariţie. Simbol al ţării, Koala este acum şi simbolul dezastrului provocat de seceta severă. Prinşi în capcana de foc, opt mii de ursuleţi au murit până acum. O treime din populaţia totală a zonei.

Din septembrie până astăzi, numărul animalelor ucise de flăcări a crescut de la zi la zi. Sute de milioane de mamifere, păsări şi reptile au fost rase pur şi simplu de pe faţa pământului.

Printre ele şi mii de ursuleţi koala, mândria Australiei. Ar fi pierit deja cu miile, iar autorităţile spun că bilanţul ar putea fi şi mai grav. Localnicii fac tot ce pot ca să îi salveze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Viitorul speciei este negru, spun specialiştii. Prea lenţi ca să fugă din calea focului devastator, tot ce pot face ursuleţii ca să scape cu viaţa este să se urce cât mai sus în copaci. Cei mai norocoşi se aleg doar cu câteva petice de blană arse. Mulţi însă nu au nicio şansă. Mai ales că se adăpostesc de obicei în arborii de eucalipt, extrem de inflamabili.

Inclusiv familia lui Steve Irwin, cunoscut drept "vânătorul de crocodili" s-a alăturat luptei pentru salvarea speciilor ameninţate de flăcări din Australia. Fundaţia celebrului om de televiziune, care a murit în 2006 după ce a fost înţepat de o pisică de mare, a salvat peste 90.000 de animale din zonele afectate de incendii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Sute de milioane de animale au murit în incendiile din Australia