Antena Meniu Search
x

Tabere de reeducare pentru dependenţii de internet

În China, fenomenul taberelor împotriva dependenţei de internet ia amploare.

Vezi și

 În China, fenomenul taberelor împotriva dependenţei de internet ia amploare. Adolescenţii sunt păcăliţi că pleacă într-o tabără de vară, însă când ajung la destinaţie li se ia telefonul şi află că îşi vor petrece următoarele luni într-un regim extrem de dur.

Disciplină şi rigoare. Asta învaţă adolescenţii în tabără. Pare o şcoală obişnuită, dar este, de fapt, o unitate în care este zdrobită dependenţa de internet.

Mulţi dintre părinţi îşi păcălesc copiii, spunându-le că e o simplă tabără de vară, pentru a îi aduce aici. O dată sosiţi la destinaţie, ei află într-un mod dur adevărul.

Tinerii sunt atenţi monitorizaţi de foşti instructori militari, care se asigură că nu intră în contact cu familia şi că nu au acces la telefon. În plus, ei nu au voie să vorbească în timp ce iau masa. Iar pentru acest tratament, familiile plătesc o mie de dolari, o mică avere în China.

Dependenţa de internet poluează minţile şi este vinovată de 70 la sută din infracţiunile juvenile, în viziunea autorităţilor din China. De aceea, fenomenul taberelor anti-internet a luat amploare. Dar regimul este extrem de dur. Pentru restul lumii, de neacceptat chiar. O adolescentă a fost snopită în bătaie, şi ulterior a murit în tabără, pentru că nu a cerut permisiunea să meargă la toaletă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tabere de reeducare pentru dependenţii de internet