Antena Meniu Search
x

Tânărul a cărui deces a provocat proteste în SUA şi-ar fi provocat singur rănile mortale

Tânărul a cărui moarte a provocat proteste şi revolte de stradă în Baltimore şi în alte oraşe americane şi-ar fi provocat singur rănile mortale. S-ar fi întâmplat chiar în duba Poliţiei

Vezi și

Tânărul a cărui moarte a provocat proteste şi revolte de stradă în Baltimore şi în alte oraşe americane şi-ar fi provocat singur rănile mortale. S-ar fi întâmplat chiar în duba Poliţiei

Marşuri pentru dreptate, manifestaţii împotriva brutalităţii poliţiei şi ciocniri cu forţele de ordine încă au loc în Baltimore, Philadelphia şi New York. Mii de oameni sunt în stradă în semn de susţinere pentru familia lui Freddie Grey, tânărul de 25 ani care a murit la spital, la o săptămână după arestare.

Documente din ancheta internă a poliţiei din Baltimore arată însă că Freddie Grey nu a fost rănit în timpul operaţiunii de arestare. Medicul legist a stabilit că bărbatul s-a izbit cu toată forţa de uşa dubei Poliţiei şi că a suferit leziuni fatale la coloana vertebrală. Documente deţinute de jurnaliştii de la Washington Post arată că arestatul a vrut să îşi provoace singur rănile. Un alt deţinut aflat în dubă nu l-a putut vedea pe Freddie, din cauza peretelui despărţilor.

Din anchetă reiese însă că echipajul de poliţie a făcut patru opriri înainte să îl ducă pe tânăr la spital. Cu una în plus faţă de cât au raportat membrii echipajului.

Freddie Grey a murit la o săptămână după arestare, la spitalul unde a fost dus cu duba poliţiei. O anchetă a procuraturii va stabili dacă cei 6 poliţişti implicaţi în arestare vor fi pedepsiţi. Bărbatul fusese arestat pentru deţinere de arme albe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Tânărul a cărui deces a provocat proteste în SUA şi-ar fi provocat singur rănile mortale