Antena Meniu Search
x

Tancurile pe care Londra le va trimite Ucrainei "vor arde la fel ca restul", amenință Kremlinul

Kremlinul a ameninţat luni că tancurile pe care Marea Britanie intenţionează să le trimită în Ucraina "vor arde", avertizând Occidentul că furnizarea de noi arme mai avansate nu va schimba cursul războiului, relatează The Guardian.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 13:33

Tancurile pe care Londra le va trimite Ucrainei "vor arde la fel ca restul", amenință Kremlinul
Tancurile pe care Londra le va trimite Ucrainei "vor arde la fel ca restul", amenință Kremlinul - Profimedia Images

"Se folosesc de Ucraina ca de un instrument pentru a-şi atinge obiectivele antiruseşti", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre tancurile britanice. "Aceste tancuri ard şi vor arde la fel ca restul", a adăugat Dmitri Peskov.

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că va trimite Ucrainei în următoarele săptămâni 14 dintre tancurile sale de luptă principale Challenger 2, precum şi alte tipuri de sprijin pentru artileria avansată. 

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz se află sub presiune pentru a aproba o creştere a sprijinului militar pentru Kiev, permiţând exportul de tancuri de luptă Leopard 2 în Ucraina de către Germania, care le produce, dar şi de alte ţări care le au.

Peskov: Toată lumea luptă pentru patrie

Peskov a comentat că noile livrări de armament din partea unor ţări precum Marea Britanie şi Polonia nu vor schimba situaţia de pe teren.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a negat, de asemenea, potrivit agenţiei de ştiri RIA, că ar exista vreun conflict între Ministerul rus al Apărării şi grupul privat de mercenari Wagner. "Conflictul" dintre Ministerul Apărării şi Wagner există doar în spaţiul informaţional, a declarat Peskov. El a precizat că toată lumea acţionează pentru acelaşi obiectiv - luptă pentru patrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Tancurile pe care Londra le va trimite Ucrainei "vor arde la fel ca restul", amenință Kremlinul