Antena Meniu Search
x

Țara care nu-și va redeschide granițele pentru călătorii străini nici în 2021

Australia ar urma să nu-şi redeschidă frontiera călătorilor străini în 2021, în pofida unor campanii de vaccinare care urmează să avanseze în întreaga lume, estimează luni un oficial australian în domeniul sănătăţii, relatează AFP.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 18.01.2021, 11:18

Călătorii străini nu vor putea ajunge în Australia nici în 2021
Călătorii străini nu vor putea ajunge în Australia nici în 2021 - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Secretarul Departamentului Sănătăţii Brendan Murphy, unul dintre principalii consilieri ai Guvernului, îndeamnă să nu se spere la o reluare a unei circulaţii fluide la frontiere în 2021.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Din cauza acestor restricţii, zeci de mii de australieni rămân blocaţi în străinătate. Cei care se întorc acasă este necesar să plătească suma de aproximativ 3.000 de dolari australieni (1.900 euro) pentru a sta timp de 14 zile în carantină la hotel.

Australia - o ţară cu 25 de milioane de locuitori - a încheiat acorduri în vederea obţinerii unor doze de vaccin împotriva covid-19 dezvoltat atât de către grupul britanic AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford, cât şi de alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech.

Guvernul aşteaptă în continuare unda verde a autorităţii de reglementare, scrie News.ro.

Vaccinarea ar urma să înceapă la sfârşitul lui februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Țara care nu-și va redeschide granițele pentru călătorii străini nici în 2021