Antena Meniu Search
x

Peste 50 de ţările musulmane s-au unit împotriva lui Donald Trump, după decizia privind Ierusalimul

Liderii a peste 50 de state musulmane din întreaga lume au condamnat decizia lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Vezi și

Liderii a peste 50 de state musulmane din întreaga lume, întruniţi la Istanbul, au condamnat decizia lui Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Organizaţia de Cooperare Islamică consideră că Statele Unite nu mai pot juca rolul de mediator în conflictul dintre Israel şi palestinieni.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene a calificat drept "cea mai mare crimă" recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului şi mutarea ambasadei americane în Oraşul Sfânt. Decizia lui Donald Trump a fost examinată la o reuniune extraordinară a Organizaţiei de Cooperare Islamică. Comunicatul final afirmă că decizia Statelor Unite subminează procesul de pace din Orientul Mijlociu şi ameninţă pacea şi securitatea internaţională.

Mahmoud Abbas a afirmat că va cere ca statul palestinian să fie primit ca membru cu drepturi depline în ONU, unde are, în prezent, statut de observator. Potrivit unor surse diplomatice, în Consiliul de Securitate al ONU va fi depus un proiect de rezoluţie împotriva recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului. Chiar dacă Statele Unite îşi vor folosi dreptul de veto împotriva rezoluţiei, ea ar putea obţine votul tuturor celorlalţi 14 membri ai Consiliului. Aceasta ar scoate în evidenţă izolarea internaţională a Administraţiei Trump. În teritoriile palestiniene au continuat protestele violente faţă de decizia americană. 

Mai mulţi manifestanţi au fost arestaţi de poliţişti israelieni sub acoperire, infiltraţi printre ei. Premierul Israelului respinge toate criticile şi îi îndeamnă pe palestinieni "să recunoască realitatea" în privinţa Ierusalimului. 

Protestele paşnice continuă în întreaga lume musulmană. La Amman, aproape o mie de oameni, atât musulmani cât şi creştini, au participat la un marş cu făclii pentru a afirma că Ierusalimul trebuie să fie capitala a două naţiuni, Israel şi Palestina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Peste 50 de ţările musulmane s-au unit împotriva lui Donald Trump, după decizia privind Ierusalimul