Antena Meniu Search
x

Tatăl a doi copii, mort de Covid-19 la câteva săptămâni după ce casa i-a fost făcut scrum de un incendiu, în Marea Britanie

Tragedie cumplită pentru o familie, după ce tatăl a două fete a murit de coronavirus la doar câteva săptămâni după ce locuința acestora a fost distrusă de un incendiu.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.01.2021, 11:21

Mark Bowen, alături de nepoata lui
Tatăl a doi copii, mort de Covid-19 la câteva săptămâni după ce casa i-a fost făcut scrum de un incendiu - Facebook/ Mark Bowen
  • S-a îmbolnăvit de coronavirus chiar după Crăciun.
  • Din cauza simptomelor severe a fost internat în spital.

Mark Bowen, fiica sa Samantha şi cei doi copii ai săi au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţa din Connah- Flintshire, Țara Galilor, după ce un incendiu a izbucnit la etajul casei. Urmau să se întoarcă însă după ce reparaţiile ar fi fost gata.

În mod tragic, Mark nu avea să se mai întoarcă niciodată acasă.

S-a îmbolnăvit de coronavirus chiar după Crăciun, iar din cauza simptomelor severe a fost internat în spital. Medicii au descoperit afecțiuni medicale grave pe care acesta nu le cunoștea, inclusiv insuficiența cardiacă și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC).

A fost externat pe 19 ianuarie, iar la trei zile distanţă şi-a dat ultima suflare. Avea 52 de ani.

„Dacă voi deveni un părinte pe jumătate la fel de bun ca el atunci voi fi tare mândră. Era un uriaş blând, plin de bunătate. Întotdeauna făcea glume şi îi plăcea să râdă” a declarat fiica sa.

"Am rămas doar cu hainele de pe noi"

Incendiul a fost unul accidental, dar a provocat pagube majore locuinței, casă care aparţinea familiei de mai multe generaţii. Multe din bunurile preţioase au fost complet distruse.

„Tata era jos, se uita la fotbal şi stătea cu nepoţii săi, în timp ce eu eram în baie. Alarma de incendiu s-a declanșat brusc. M-am ridicat din cadă şi am văzut flărăi venind de la uşa dormitorului meu. Am încercat să le sting, dar erau prea mari. Am reuşit să mă îmbrac, să alerg până la parter şi să-i scot pe tata şi pe copii din casă. A fost totul foarte repede. Mi s-a părut o viaţă până au ajuns pompierii, dar a durat doar câteva minute. Am rămas doar cu hainele de pe noi” şi-a amintit tânăra mamă.

În ciuda incendiului care a avut loc la etaj, o bună parte din parter a fost de asemenea deteriorată de apă, echipajele făcând tot ce le-a stat în putinţă pentru a stinge flăcările.

„Dodds Drive a fost întotdeauna casa familiei noastre. Înainte a fost casa mamei și al tatălui meu, a bunicii și a bunicului meu, străbunicilor şi aşa mai departe” a adăugat Samantha.

Familia a fost nevoită să fugă din calea flăcărilor şi să se mute pentru un timp la nişte rude din Anglia, apoi au stat cu soţia lui Mark şi cealaltă fiica a acestuia în Widnes, Cheshire. Ulterior familia şi-a găsit cazare temporară în Shotton, Deeside.

Consiliul Județean Flintshire a efectuat reparații la casa lor situată pe Dodds Drive, Connah's Quay - pe care, din păcate, Mark nu a mai apucat să o revadă.

Bărbatul a murit la două zile după ce medicii l-au externat

După Crăciun, întreaga familie a fost infectată cu Sars-Cov 2. Mark a fost însă singurul internat în spital după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

„Pentru mine a fost o răceală de cap, dar tatăl meu avea astm, iar nivelul său de oxigen era foarte scăzut. Am putut să-i vorbesc la telefon când era conştient, el fiind în spital, dar după aproximativ două zile a fost transferat la ATI” a mai spus fiica sa.

După alte două zile petrecute la terapie intensivă, Mark a dat semne bune de însănătoşire şi a fost lăsat să meargă acasă, pe 16 ianuarie, alături de un aparat care îl ajuta să respire.

„I-au găsit în spital afecţiuni pe care nici nu ştia că le are, insuficienţă cardiacă, fibrilaţie atrială, BPOC şi apnee în somn. Certificatul său de deces va citi Covid-19, dar ni s-a spus că un cheag de sânge în picior i-a ajuns la plămâni”.

Marți, 2 februarie, va avea loc o înmormântare pentru Mark, la care pot participa doar 30 de persoane din cauza restricțiilor actuale ale coronavirusului.

„Vom difuza înmormântarea live pentru oamenii care nu reușesc să îi aducă un omagiu şi să îşi ia rămas bun și le cerem tuturor să poarte roșu pentru că era un fan masiv al Liverpool”, a spus Samantha.

O pagină GoFundMe a fost creată pentru familie de consilierul județului Flintshire, Bernie Attridge, care a strâns aproape 3.000 de lire sterline în doar cinci zile pentru a-i ajuta cu înmormântarea..

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Marea Britanie a crescut până la 100.000. Duminica aceasta se împlineşte un an de la primele două cazuri confirmate pozitive şi au fost transportate la un spital din Newcastle.

De atunci, 375.000 de persoane au fost internate în spital cu Covid-19 și cel puțin 100.162 de persoane au murit, potrivit Daily Mail.

Departamentul Sănătății a anunțat ieri decesul a încă 1.631 de persoane în Marea Britanie, în urma infectării cu Sars-Cov 2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Tatăl a doi copii, mort de Covid-19 la câteva săptămâni după ce casa i-a fost făcut scrum de un incendiu, în Marea Britanie