Antena Meniu Search
x

Televiziunea de stat din Belarus i-a insultat pe câștigătorii Eurovision: "Perverși, degenerați! Preferăm dictatura"

Televiziunea de stat din Belarus i-a insultat pe membrii formației Maneskin, câștigătorii Eurovision 2021, numindu-i "perverși, degenerați și gunoaie cu iz de SIDA". 

de Redactia Observator

la 27.05.2021, 10:55

Trupa Maneskin a câștigat Eurovision 2021
Trupa Maneskin a câștigat Eurovision 2021 - Profimedia Images

Finala Eurovision 2021 desfășurată la Rotterdam a fost câștigată, sâmbătă seara, de Italia care va fi, în 2022, țară-gazdă pentru noua ediție a competiției muzicale. Piesa câștigătoare este Zitti E Buoni, intepretată de Maneskin.

Televiziunea de stat din Belarus a criticat această decizie, insultându-i pe membrii formației italiene. "Sunt niște perverși, degenerați, gunoaie cu iz de SIDA. Din fericire, asta nu s-a transmis și Belarusului. Lumea modernă a democrației și a progresului se îndreaptă, cu succes, spre o demență completă, spre o perversiune nebunească. Preferăm dictatura. Toata lumea se va scufunda în acest abis, dar Belarusul va rămâne o insulă a libertății", potrivit RepubblicaConcursul nu a fost lipsit de controverse. Damiano David, solistul trupei Maneskin, a fost acuzat că a consumat droguri în Camera Verde, la finalul competiției, însă artistul a respins speculațiile. 

Oamenii de acasă au speculat cu privire la ceea ce face cântărețul când, la un moment dat, după anunțarea marelui câștigător Eurovision, camerele de filmare îl surprind când se apleacă cu fața spre masă, în timp ce trupa sărbătorea victoria.

Damiano a decis să se supună voluntar unui test de droguri, "care a dat un rezultat negativ".

''Nu a avut loc niciun consum de droguri în Camera Verde și considerăm cazul închis. Suntem alarmați că speculațiile inexacte care duc la știri false au umbrit spiritul și rezultatul evenimentului și au afectat pe nedrept formația", a transmis Uniunea Europeană a Radiodifuziunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Televiziunea de stat din Belarus i-a insultat pe câștigătorii Eurovision: "Perverși, degenerați! Preferăm dictatura"