Antena Meniu Search
x

Tensiune la Varşovia. Polonia a confiscat şcoala Ambasadei ruse: "Proprietatea a fost luată ilegal de Rusia"

Tensiunea este în creștere între Polonia și Rusia după ce polonezii au confiscat școala ambasadei ruse din Varșovia, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 29.04.2023, 15:04

Tensiune la Varşovia. Polonia a confiscat şcoala Ambasadei ruse: "Proprietatea a fost luată de Rusia în mod ilegal"
- Profimedia

Autoritățile din Polonia au decis să confiște clădirea în baza unei decizii judecătorești. Rusia va depune un protest diplomatic față de ceea ce consideră a fi confiscarea ilegală de către autoritățile poloneze a școlii ambasadei sale din Varșovia, a declarat ambasadorul Moscovei în Polonia.

Relațiile dintre Polonia și Rusia s-au deteriorat de la declanșarea războiului din Ucraina

Canalul polonez de știri de stat TVP Info a anunțat că sâmbătă mai mulți polițiști au ajuns în fața școlii din Varșovia, destinată copiilor diplomaților. „Este dreptul ambasadorului să facă acest protest. Deocamdată, nu știm dacă l-a făcut sau nu, așteptăm acest lucru. Opinia noastră, care a fost confirmată de instanțe, este că această proprietate aparține statului polonez și a fost luată de Rusia în mod ilegal", a explicat, pentru Reuters, Lukasz Jasina, un purtător de cuvânt al Ministerului polonez de Externe.

Relațiile dintre Polonia și Rusia s-au deteriorat foarte mult de la declanșarea războiului din Ucraina. Polonezii au condamnat invazia Rusiei și au fost un aliat apropiat al Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Tensiune la Varşovia. Polonia a confiscat şcoala Ambasadei ruse: "Proprietatea a fost luată ilegal de Rusia"