Antena Meniu Search
x

Zi tensionată la Washington. În urmă cu un an, o femeie a murit în confruntările dintre rasişti şi adversarii lor, într-un orăşel din Virginia

Extremiştii de dreapta au organizat, chiar în ziua comemorării, un miting în apropierea Casei Albe. Dar grupările de stânga au mobilizat, împotriva lor, un număr mult mai mare de manifestanţi.

Vezi și

Extremiştii de dreapta au organizat, chiar în ziua comemorării, un miting în apropierea Casei Albe. Dar grupările de stânga au mobilizat, împotriva lor, un număr mult mai mare de manifestanţi. Poliţia a făcut eforturi pentru a separa cele două tabere, iar ziua s-a încheiat fără incidente grave.

Poliţiştii din Washington şi-au folosit sprayurile iritante pentru a calma câţiva manifestanţi antirasişti. Aceştia denunţau mitingul extremei drepte, organizat în faţa Casei Albe chiar în ziua în care se împlinea un an de la ciocnirile din orăşelul studenţesc Charlottesville.

Atunci, o femeie şi-a pierdut viaţa şi zeci de oameni au fost răniţi după ce un militant rasist a intrat cu maşina în mulţimea manifestanţilor de stânga. Acum, violenţele au fost izolate: confruntarea a rămas doar verbală. 

Aşa-numitul "miting al unităţii dreptei", de lângă Casa Albă, nu a atras mai mult de 25 - 30 de persoane. Evenimentul a fost organizat de acelaşi activist care iniţiase şi adunarea, degenerată în violenţe, de anul trecut. 

Reprezentanţii extremei drepte au fost întâmpinaţi cu huiduieli şi lozinci ostile de manifestanţii antirasişti şi antinazişti, mult mai numeroşi. Aceştia i-au însoţit pe tot parcursul spre locul mitingului.

Poliţia a mobilizat efective importante pentru a-i proteja pe extremişti şi, de această dată, a reuşit să evite ciocnirile.

La Charlottesville, sute de oameni, în majoritate studenţi, s-au reunit cu mama femeii ucise acum un an, pentru a-i omagia memoria.

Preşedintele Donald Trump, care nu s-a aflat la Casa Albă, a condamnat, pe twitter, "toate formele de rasism". După incidentele de acum un an, Trump a fost puternic criticat pentru declaraţii în care rasiştii erau puşi pe acelaşi plan cu cei care li se opuneau. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Zi tensionată la Washington. În urmă cu un an, o femeie a murit în confruntările dintre rasişti şi adversarii lor, într-un orăşel din Virginia