Antena Meniu Search
x

Tensiuni în coaliția de dreapta din Italia. Giorgia Meloni îl atacă pe Berlusconi: Noul guvern italian va fi pro-european și pro-NATO

Noul guvern italian va fi unul de factură pro-europeană și pro-NATO, a declarat Giorgia Meloni care este de așteptat că va conduce Executivul de la Roma. Declarațiile șefei partidului Frații Italiei vin după ce, partenerul său de coaliție, fostul premier Silvio Berlusconi le-a spus unor deputaţi că a reluat legăturile cu preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 20.10.2022, 10:50

Tensiuni în coaliția de dreapta din Italia. Giorgia Meloni îl atacă pe Berlusconi: Noul guvern italian va fi pro-european și pro-NATO
Tensiuni în coaliția de dreapta din Italia. Giorgia Meloni îl atacă pe Berlusconi: Noul guvern italian va fi pro-european și pro-NATO - Profimedia Images

Giorgia Meloni a subliniat că orice partid care nu este de acord cu politica sa externă nu ar trebui să se alăture guvernului, care urmează să preia mandatul săptămâna viitoare. „Cu noi în guvern, Italia nu va fi niciodată veriga slabă a Occidentului”, a declarat Meloni.

Meloni a reiterat că va continua să susțină Ucrainei și sancțiunile occidentale impuse Rusiei. „Într-o privință am fost, sunt și voi fi mereu clară. Intenționez să conduc un guvern cu o politică externă clară. Oricine nu e de acord cu mine pe această poziție esențială nu poate fi parte din guvernulu”.

Berlusconi: Putin mi-a trimis 20 de sticle de vodcă

Silvio Berlusconi le-a spus unor deputaţi din partidul său Forza Italia că a reluat legăturile cu preşedintele rus Vladimir Putin, care i-a trimis vodcă de ziua sa de naştere şi cu care a făcut un schimb de ”scrisori dulci”, declanşând un val de indignare.

"Am reluat un pic legătură cu Putin, destul de mult, în sensul că de ziua mea mi-a trimis 20 de sticle de vodcă şi o scrisoare foarte dulce", le-a spus Berlusconi parlamentarilor săi din Camera Deputaţilor, conform agenţiei de ştiri LaPresse. "I-am răspuns cu nişte sticle de Lambrusco (vin) şi o scrisoare la fel de dulce", a adăugat Berlusconi, care pe 29 septembrie a împlinit 86 de ani.

Anturajul lui Berlusconi a deminţit mai întâi aceste declaraţii, însă după aceea a fost difuzată o înregistrare audio. Înregistrarea audio a stupefiat-o pe Giorgia Meloni, viitorul premier al Italiei, care încearcă să formeze un guvern împreună cu aliaţii săi de coaliţie - Partidul Forza Italia al lui Berlusconi şi Liga lui matteo Salvini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tensiuni în coaliția de dreapta din Italia. Giorgia Meloni îl atacă pe Berlusconi: Noul guvern italian va fi pro-european și pro-NATO