Antena Meniu Search
x

Tensiuni între Statelor Unite şi Rusia, după ce un avion militar american a fost interceptat de o aeronavă de vânătoare rusească

Incidentul s-a întâmplat deasupra Mării Negre, în apropiere de spaţiul aerian al Rusiei. În zbor ar fi existat un fel de tachinare între piloţi.

Vezi și

Incidentul s-a întâmplat deasupra Mării Negre, în apropiere de spaţiul aerian al Rusiei. În zbor ar fi existat un fel de tachinare între piloţi. Americanii îi acuză pe ruşi că s-ar fi apropiat prea mult de avionul lor şi ar fi pus în pericol echipajul, zborul şi misiunea de patrulare.

Evenimentul a creat tensiuni pentru că fiecare dintre cele două state are varianta lui. Ce ştim concret? Un avion de spionaj american, Aries II, a fost interceptat de o aeronavă rusească de vânătoare, Suhoi 27. Unde? Deasupra Mării Negre, în apropiere de spaţiul aerian al Rusiei. Pentru a se face văzuţi, ruşii s-au apropiat la mai puţin de DOI metri de americani. 

Ce recunosc ambele state? Că se aflau pe spaţiul aerian internaţional comun. De ce s-au apropiat ruşii? Oficial, pentru a îndepărta aeronava spion de lângă graniţa lor. Americanii susţin, însă, că avionul de vânătoare s-a apropiat prea periculos de aeronava lor şi că ar fi... o sfidare a procedurilor. 

Guvernul Rusiei a emis un comunicat prin care neagă punerea în pericol în vreun fel a misiunii americane. Totul s-a terminat după două ore şi 40 de minute, cei doi piloţi îndreptându-se apoi către baze. 

Un incident similar a fost şi în urmă cu trei luni, când tot un Suhoi rusesc ar fi şicanat, acuză americanii, un Boeing P8 american, tot deasupra Mării Negre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Tensiuni între Statelor Unite şi Rusia, după ce un avion militar american a fost interceptat de o aeronavă de vânătoare rusească