Antena Meniu Search
x
LIVE

Tensiuni între Statelor Unite şi Rusia, după ce un avion militar american a fost interceptat de o aeronavă de vânătoare rusească

Incidentul s-a întâmplat deasupra Mării Negre, în apropiere de spaţiul aerian al Rusiei. În zbor ar fi existat un fel de tachinare între piloţi.

la 30.01.2018, 22:01
Vezi și

Incidentul s-a întâmplat deasupra Mării Negre, în apropiere de spaţiul aerian al Rusiei. În zbor ar fi existat un fel de tachinare între piloţi. Americanii îi acuză pe ruşi că s-ar fi apropiat prea mult de avionul lor şi ar fi pus în pericol echipajul, zborul şi misiunea de patrulare.

Evenimentul a creat tensiuni pentru că fiecare dintre cele două state are varianta lui. Ce ştim concret? Un avion de spionaj american, Aries II, a fost interceptat de o aeronavă rusească de vânătoare, Suhoi 27. Unde? Deasupra Mării Negre, în apropiere de spaţiul aerian al Rusiei. Pentru a se face văzuţi, ruşii s-au apropiat la mai puţin de DOI metri de americani. 

Ce recunosc ambele state? Că se aflau pe spaţiul aerian internaţional comun. De ce s-au apropiat ruşii? Oficial, pentru a îndepărta aeronava spion de lângă graniţa lor. Americanii susţin, însă, că avionul de vânătoare s-a apropiat prea periculos de aeronava lor şi că ar fi... o sfidare a procedurilor. 

Guvernul Rusiei a emis un comunicat prin care neagă punerea în pericol în vreun fel a misiunii americane. Totul s-a terminat după două ore şi 40 de minute, cei doi piloţi îndreptându-se apoi către baze. 

Un incident similar a fost şi în urmă cu trei luni, când tot un Suhoi rusesc ar fi şicanat, acuză americanii, un Boeing P8 american, tot deasupra Mării Negre.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Tensiuni între Statelor Unite şi Rusia, după ce un avion militar american a fost interceptat de o aeronavă de vânătoare rusească