Antena Meniu Search
x

Tensiunile dintre China și Taiwan, în creștere. Dronă a Beijingului "alungată" cu focuri de avertisment de militarii taiwanezi

În premieră, Taiwanul a tras focuri de avertisment spre o dronă care aparţinea Chinei! Aparatul a survolat o mică insulă controlată de oficialii din Taipei. Tensiunile dintre China şi Taiwan s-au accentuat în ultima perioadă, iar Beijingul a avertizat - în nenumărate rânduri - că insula le aparţine.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 11:59

Vezi și

 Nemulţumirile Beijingului s-au accentuat după vizita în Taiwan a lui Nancy Pelosi. Chinezii au criticat prezenţa secretarului de stat american în teritoriul pe care il consideră al lor şi nu au ezitat să să caracterizeze vizita drept o provocare. În orice caz, nu e prima dronă care survolează Taiwanul. Până acum, însă, soldaţii taiwanezi au încercat să le doboare cu pietre sau sa aplaneze tensiunile.

Taiwanul va face "tot ce e necesar" pentru a se apăra

Ministerul Apărării al Taiwanului a declarat miercuri că recentele exerciţii militare ale Chinei au pus în pericol statu quo-ul Strâmtorii Taiwan, jurând că va face "tot ce este necesar" pentru a apăra insula. "Vom continua să ne apărăm securitatea naţională, rezistând cu fermitate la linia mediană, şi să facem tot ce este necesar pentru a proteja casele noastre, familiile noastre şi suveranitatea noastră", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului, Li-Fang Sun, citat de Agerpres.

Drone chineze au fost reperate pe insula taiwaneză Kinmen. O înregistrare video din China în care se poate vedea cum doi soldaţi taiwanezi se uită în sus la dronă a devenit virală. Comandamentul taiwanez din Kinmen a raportat marţi seara că a tras focuri de avertisment spre drona militară chineză.

Marţi, preşedintele Tsai Ing-wen a spus la o bază aeriană din insulele Penghu aflate la periferia Taiwanului că i-a ordonat armatei taiwaneze să ia măsurile necesare, puternice, împotriva provocărilor Chinei. Taiwanul trăieşte sub ameninţarea constantă a unei invazii a Beijingului, care consideră insula parte a teritoriului său de recucerit într-o zi, eventual cu forţa, dacă va fi necesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tensiunile dintre China și Taiwan, în creștere. Dronă a Beijingului "alungată" cu focuri de avertisment de militarii taiwanezi