Antena Meniu Search
x

Curs valutar

TEROARE LA PARIS | Portretele teroriștilor care au însângerat Parisul

Teroriştii care au însângerat Parisul erau tineri. Unul dintre atacatori era un cetăţean francez, care era de ceva timp în atenţia serviciilor secrete. Alţi terorişti ar fi trecut prin Grecia, amestecaţi printre refugiaţii sirieni, după cum ar indica un paşaport găsit lângă unul dintre cadavre.

de Redactia Observator

la 15.11.2015 , 09:03

 Teroriştii care au însângerat Parisul erau tineri. Unul dintre atacatori era un cetăţean francez, care era de ceva timp în atenţia serviciilor secrete. Alţi terorişti ar fi trecut prin Grecia, amestecaţi printre refugiaţii sirieni, după cum ar indica un paşaport găsit lângă unul dintre cadavre. Ancheta s-a extins şi la Bruxelles. Mai mulţi bărbaţi au fost arestaţi într-un cartier de la marginea capitalei belgiei, cunoscut ca un centru al islamiştilor radicali.

Procurorul general al Franţei a declarat că la atacul de la Paris au participat trei echipe separate, dar coordonate strict, de terorişti.

Deocamdată, a fost identificat doar unul dintre ei, ucis într-unul dintre schimburile de focuri cu poliţiştii.

Vezi și

Este vorba de un cetăţean francez de 30 de ani, condamnat de mai multe ori pentru delicte minore de drept comun.  Nu a fost niciodată incarcerat, dar care, în 2010, a făcut obiectul unei fişe pentru "radicalizare".

În apropierea trupului celui care s-a aruncat în aer în faţa stadionului naţional al Franţei a fost descoperit un paşaport sirian, care aparţine unui bărbat născut în septembrie 1990 în Siria.

Bărbatul a ajuns luna trecută în insula Lesbos, potrivit unei declaraţii a poliţiei din Grecia.

Iar asta le-a făcut pe autorităţile statelor din Europa să creadă că printre refugiaţi s-au strecurat şi terorişti, care aveau deja atacurile plănuite.

Ancheta autorităţilor din Franţa s-a extins şi în Belgia.

Acest individ a fost reţinut în această dimineaţă , în urma unui control rutier, la frontiera cu Belgia.

Alte câteva persoane, suspecte că ar avea legătură cu atentatele din Paris au fost reţinute în Bruxelles de poliţişti.

Alţi trei suspecţi au fost arestaţi de poliţiştii francezi, însă nu au fost făcute alte declaraţii pentru a nu compromite ancheta autorităţilor belgiene.

În total opt tineri au adus Jihadul în mijlocul Parisului. Şapte dintre rebeli au fost kamikaze.

"Când veţi vedea această fotografie la televizor, va fi prea târziu". Sunt poza si mesajul unuia dintre atacatori. Câteva frânturi care conturează profilul ucigaşilor ISIS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » TEROARE LA PARIS | Portretele teroriștilor care au însângerat Parisul