Antena Meniu Search
x

Tigările electronice Juul ar putea fi retrase de pe piața din Statele Unite - WSJ

Compania Juul Labs va fi obligată să-şi retragă țigările electronice de pe piața din Statele Unite după o decizie a FDA, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a anunţat miercuri The Wall Street Journal, citând surse.

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 18:31

Tigările electronice Juul ar putea fi retrase de pe piața din Statele Unite - WSJ
Tigările electronice Juul ar putea fi retrase de pe piața din Statele Unite - WSJ - Profimedia

Acțiunile grupului Altria, cunoscut anterior ca Philip Morris, care deține un pachet de 35% din acțiunile Juul, au scăzut cu 8% în tranzacțiile de miercuri dimineață, după ce au apărut informaţii despre decizia FDA în acest caz, potrivit Reuters

Verdictul vine la aproximativ doi ani după ce producătorul a solicitat aprobarea pentru a continua să vândă țigări electronice în SUA, încercând să demonstreze că produsele sale de vaping au oferit un beneficiu net pentru sănătatea publică.

Analiza FDA va decide dacă produsele de vaping sunt eficiente în a-i determina pe fumătorii tradiționali să renunțe la fumat și dacă dacă beneficiile pentru fumători depășesc riscurile la adresa sănătății noilor utilizatori, inclusiv în cazul adolescenților, care nu au fumat niciodată.

În octombrie, FDA a permis companiei rivale British American Tobacco să comercializeze țigările electronice Vuse Solo și rezervele cu arome. A devenit primul produs de vaping care a primit aprobarea de la autoritățile de reglementare în domeniul sănătății. 

Unii experți în domeniu s-au așteptat la un moment dat ca Juul să obțină aprobarea din partea FDA. Altria și FDA nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informațiile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Tigările electronice Juul ar putea fi retrase de pe piața din Statele Unite - WSJ