Antena Meniu Search
x

Zeci de tineri filmați cum dansează fericiți pe străzi, în prima zi de "relaxare", la Milano (Video)

Mai mulți tineri au fost filmați cum dansează pe străzi, la Milano, pentru a sărbători prima zi de "relaxare" în Italia și intrarea în faza 2.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.05.2020, 11:41

Zeci de tineri filmați cum dansează fericiți pe străzi, în prima zi de relaxare, la Milano, în Italia - capturi video Facebook
  • Începând de luni, Italia s-a întredeschis printr-un regim de semi-libertate supravegheată.
  • Aproape 30.000 de oameni au murit în Italia, din cauza Covid-19.

Imaginile postate pe rețelele de socializare au stârnit numeroare numeroase controverse, dat fiind faptul că pandemia de coronavirus nu s-a terminat și sunt încă restricții pentru gestionarea crizei.

Cu atât mai mult în capitala lombardă, unde numărul infecțiilor rămâne ridicat. 

Potrivit Tele Club Italia, cel puțin treizeci de tineri au dansat fericiți pe străzile din Milano.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Italia a început să iasă din izolare într-o semi-libertate supravegheată

Începând de luni, Italia - prima ţară care şi-a izolat întreaga populaţie - s-a întredeschis printr-un regim de semi-libertate supravegheată, care rămâne în voia unei eventuale reintensificări a epidemiei noului coronavirus.

Stefano Milano, un lucuitor al Romei în vârstă de 40 de ani, vorbeşte despre ”bucuria” de a redobândi puţină libertate, de a primi un văr care vine să-şi vadă fiul ”suflând în lumânări”, de a-şi revedea părinţii, dar şi despre ”frică”, ”pentru că sunt bătrâni”.

Această ambivalenţă rezumă starea de spirit a unei ţări care ezită între uşurare şi îngrijorare, sufocată de aproape două luni de izolare, zguduită de o economie în genunchi şi traumatizată de moartea a aproape 30.000 de oameni - un bilanţ oficial cu siguranţă inferior bilanţului real.

Italienii pot de-acum să se plimbe, să meargă cu bicicleta sau să alerge singuri în imediata apropiere a casei, să iasă cu mai mulţi copii. Parcurile s-au redeschis, cu anumite excepţii.

Ei pot să-şi viziteze apropiaţii, cu condiţia să locuiască în aceeaşi regiune şi sunt autorizaţi să asiste la fineralii de cel mult 15 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Zeci de tineri filmați cum dansează fericiți pe străzi, în prima zi de "relaxare", la Milano (Video)