Antena Meniu Search
x

Tone de cianură la locul exploziilor catastrofale din portul Tianjin

Autorităţile chineze confirmă că sute de tone de cianură de sodiu erau depozitate la locul exploziilor catastrofale din portul Tianjin.Localnicii sunt indignaţi de stocarea unor materiale periculoase lângă locuintele şi se tem că viata lor este, acum, în pericol

Vezi și

Autorităţile chineze confirmă că sute de tone de cianură de sodiu erau depozitate la locul exploziilor catastrofale din portul Tianjin. Localnicii sunt indignaţi de stocarea unor materiale periculoase lângă locuintele şi se tem că viata lor este, acum, în pericol

Echipele armatei chineze continuă să caute supravieţuitori în zona care pare bombardată. Şansele de a mai găsi oameni în viaţă sunt aproape nule. Dar militarii au şi o altă misiune: să depisteze orice urmă de poluare cu substanţe toxice.

Autorităţile au recunoscut că în depozite se aflau, între altele, sute de tone de cianură de sodiu, substanţă care, în contact cu apa, poate da naştere unui gaz inflamabil. Era o încălcare flagrantă a normelor de siguranţă care interzic să se stocheze mai mult de 10 tone de cianură în acelaşi loc. Cu toate acestea, demnitarii afirmă că pericolul a trecut.

La câteva sute de metri de locul exploziei, doar nivelul de amoniac este uşor mai ridicat. Toate celelalte substanţe au revenit la nivelul normal.

Asigurările nu-i liniştesc deloc pe localnici, dintre care unii, evacuaţi în urma exploziei, îşi petrec nopţile în corturi. Şi ei, dar şi alţii rămaşi deocamdată în case se tem că vieţile lor sunt ameninţate de cianura ajunsă în mediul natural. Şi acuză guvernul că i-a lăsat să locuiască la doi paşi de o bombă toxică.

La locul exploziei a sosit şi prim-ministrul chinez Li Keqiang. El s-a înclinat în faţa portretelor victimelor, i-a vizitat pe răniţi şi a dat indicaţii pentru continuarea căutărilor. Despre poluarea cu substanţe toxice, însă, nu a spus nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Tone de cianură la locul exploziilor catastrofale din portul Tianjin