Antena Meniu Search
x

Tot mai mulți tineri sunt spitalizați în SUA, în timp ce varianta britanică de Covid devine dominantă: "Mulţi sunt nevaccinaţi"

Ceea ce era o nouă variantă misterioasă, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, este acum tulpina dominantă de coronavirus din SUA.

de Redactia Observator

la 18.04.2021, 15:25

Cazurile de tineri care se infectează cu Covid cresc în SUA - Profi Media

Spre deosebire de tulpina originală a noului coronavirus, varianta B.1.1.7, mai contagioasă, lovește tinerii în mod deosebit.

Varianta britanică de Covid baga tot mai mulţi tineri în spital

"Cazurile de Covid și internările la terapie intensivă sunt foarte ridicate. Vedem aceste creșteri la adulții mai tineri, dintre care majoritatea nu au fost încă vaccinați", a spus dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Acum medicii spun că mulți tineri suferă de complicații Covid-19 la care nu se așteptau, aşadar, autorităţile încep să renunţe la convingerea că numai adulții mai în vârstă sau persoanele cu afecțiuni preexistente sunt expuse riscului de infecţie severă cu Covid-19, scrie CNN.

Virușii suferă mutaţii permanent, iar majoritatea acestor mutații nu sunt foarte importante. Dar, dacă mutațiile sunt semnificative, ele pot duce la noi variante periculoase ale unui virus. "Varianta B.1.1.7 are mutații care îi permit să se lege mai mult de celule. Gândiți-vă la această mutație ca la înrăutățirea virusului. Cu tulpina originală a noului coronavirus, este nevoie de un anumit inocul - o anumită cantitate de virus - pentru ca infecția să se lipească practic, de celule. Este suficientă o particulă virală pentru a vă îmbolnăvi? Nu, probabil că nu. Pe de altă parte ... uneori un inocul masiv poate ucide o persoană sănătoasă. Și am văzut asta la lucrătorii din domeniul sănătății", a spus dr. Jonathan Reiner, analist medical CNN și profesor de medicină și chirurgie la Universitatea George Washington.

Acesta este un alt motiv pentru care este atât de important pentru tinerii adulți să se vaccineze, spune medicul.  Cazuri de infecţie cu tulpina B.1.1.7 au fost raportate acum în toate cele 50 de state, a spus CDC. "Ceea ce vedem acum într-o grămadă de locuri sunt bolnavi, tineri - tineri spitalizați. În timp ce mai devreme în pandemie, era vorba în primul rând de persoane mai în vârstă. Motivul pentru acest lucru ar putea fi la fel de simplu, deoarece populația mai în vârstă a fost fie expusă la acest virus, ucisă de virus, fie vaccinată acum împotriva virusului. Cei nevaccinați - aceștia sunt oamenii care se infectează - vedem un număr mare de tineri și ei sunt cei pe care îi vedem acum în spitale",  a spus Reiner.

Până sâmbătă, mai mult de 78% dintre persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste au primit cel puțin o doză de vaccin, iar 60% au fost complet vaccinate, conform datelor CDC. Ca medic de urgență, Ranney a spus că vede în mod regulat pacienți tineri, anterior sănătoși, care se luptă cu coronavirusul. "Văd cel puțin câțiva oameni la fiecare schimbare de tură și care sunt acolo deoarece au probleme persistente de respirație sau alte efecte secundare ca urmare a Covid-19”, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tot mai mulți tineri sunt spitalizați în SUA, în timp ce varianta britanică de Covid devine dominantă: "Mulţi sunt nevaccinaţi"