Antena Meniu Search
x

Video Tradiţie de sute de ani la monumentul Stonehenge din UK. Oamenii s-au adunat pentru a sărbători solstiţiul de iarnă şi faptul că ziua începe să crească

Sărbătoare la Stonehenge după cea mai lungă noapte a anului. Sute de oameni s-au adunat la monumentul preistoric pentru a urmări răsăritul care va avea loc în câteva momente. 

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 08:33

Vezi și

Unii arheologi cred că monumentul ridicat acum 5.000 de ani ar fi avut funcţia unui calendar astronomic. Pietrele sunt orientate după direcţia în care soarele răsare în timpul solstiţiului. Astăzi este cea mai scurtă zi din an, având doar opt ore de soare. Solstițiul de iarnă se întâmplă în fiecare an, când soarele ajunge la cea mai sudică declinare de -23,5 grade. Populațiile din vechime țineau multe sărbători în preajma solstițiului, chiar dacă nu aveau așa de multe cunoștințe de astronomie. 

Organizau procesiuni în locurile considerate sfinte, se țineau festinuri cu mâncare, băutură și procesiuni religioase. Oamenii sărbătoreau faptul că ziua începea să crească, mai ales după luni întregi de frig și de întuneric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Tradiţie de sute de ani la monumentul Stonehenge din UK. Oamenii s-au adunat pentru a sărbători solstiţiul de iarnă şi faptul că ziua începe să crească