Antena Meniu Search
x

Video Tragedia aviatică din Indonezia. Piloţii nu au anunţat vreo urgenţă: "Avionul pur şi simplu s-a prăbuşit în timpul unor conversaţii normale"

Echipajul avionului de pasageri indonezian care s-a prăbușit cu 62 de persoane la bord nu a declarat o urgență și nici nu a raportat probleme tehnice înainte ca acesta să cadă brusc în mare, a declarat luni un anchetator.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 11.01.2021, 17:56

Autorităţile încă nu ştiu de ce s-a prăbuşit avionul, mai ales că piloţii au avut conversaţii normale cu turnul de control, înaintea tragediei - Profimedia Images

Conversaţii normale, nimic suspect, nicio urgenţă

Autoritățile nu au putut până acum să explice de ce avionul Sriwijaya Air s-a prăbușit la doar patru minute după decolare, dar spun că au identificat cu exactitate locația cutiilor negre.

O înregistrare a conversațiilor cu controlul traficului aerian a indicat schimburi de rutină și nu a existat nicio urgenţă sau problemă, înainte ca avionul deoarece Sriwijaya Air Boeing 737-500 să se scufunde în Marea Java, a spus Nurcahyo Utomo, investigatorul şef al comisiei naţionale de transport pentru AFP.

"Este ca o conversație normală și nimic suspect. Nu se vorbește despre o urgență sau ceva de genul acesta. Datele preliminare sugerează că, cel mai probabil, avionul era intact când a lovit apa, dar nimic nu e sigur în acest stadiu", a spus Utomo.

Datele cutiilor negre

Scafandrii au căutat de zor cutiile negre ale avionului, care conţin înregistrări de voce și date de zbor din cabină, care ar putea fi esențiale pentru a explica de ce avionul s-a prăbuşit.

În ciuda numelui, cutiile negre sunt de obicei de culoare portocaliu strălucitor, cu dungi reflectorizante, iar toate avioanele comerciale sunt obligate să le aibă la bord.

Construite pentru a supraviețui la adâncimi vaste și în căldură extremă, acestea sunt echipate cu un dispozitiv care poate emite un semnal timp de o lună.

Cutiile negre mai înregistrează informații despre viteza, altitudinea și direcția avionului, precum și conversațiile echipajului de zbor.

Datele din cutia neagră explică aproape 90% din toate accidentele, potrivit experților din aviație.

Problemă gravă după decolare

"Ceva destul de dramatic s-a întâmplat după decolare. Viteza este mult prea mică. Aeronava nu a accelerat până la viteza corectă pentru zbor continuu", a spus Stephen Wright, profesor spacialist aviatic la Universitatea finlandeză Tampere.

Compania Sriwijaya Air nu a înregistrat un accident fatal de când a început operațiunile, în 2003.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Tragedia aviatică din Indonezia. Piloţii nu au anunţat vreo urgenţă: "Avionul pur şi simplu s-a prăbuşit în timpul unor conversaţii normale"