Antena Meniu Search
x

Tragedie în Tibet: 28 de morţi în urma unei avalanşe. Autorităţile au încheiat operaţiunile de salvare

Bilanţul unei avalanşe care a lovit săptămâna aceasta o şosea din munţii Tibetului (sud-vestul Chinei) a crescut la 28 de morţi, iar operaţiunile de căutare şi salvare sunt încheiate în prezent, a anunţat vineri agenţia de presă Xinhua, citată de AFP.

de Redactia Observator

la 21.01.2023, 06:45

Tragedie în Tibet: 28 de morţi în urma unei avalanşe. Autorităţile au încheiat operaţiunile de salvare
- Profimedia - imagine ilustrativă

Tragedia a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri la ieşirea dintr-un tunel de pe o autostradă din sud-estul regiunii, blocând mai mulţi automobilişti în vehiculele lor, notează Agerpres. Bilanţul tragediei s-a înrăutăţit la 28 de morţi, a anunţat Xinhua, precizând că operaţiunile de căutare şi salvare "s-au încheiat vineri la orele 17.30 (09.30 GMT)".

Avalanşa care a lovit tunelul Duoxiongla a fost "provocată de vânturi puternice şi temperaturi în creştere marţi", a adăugat Xinhua, citând experţi din cadrul serviciilor de salvare. Avalanşele nu sunt neobişnuite în Himalaya, unde se află cele mai înalte vârfuri din lume. În octombrie, cel puţin 26 de persoane au murit în India într-o avalanşă produsă pe vârful Draupadi ka Danda-II, în statul Uttarakhand (nord), reaminteşte AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tragedie în Tibet: 28 de morţi în urma unei avalanşe. Autorităţile au încheiat operaţiunile de salvare