Antena Meniu Search
x
LIVE

Trei şoferi români de TIR implicaţi în transport de migranţi în Anglia, ademeniţi cu geamantane de bani

Trei şoferi români de TIR implicaţi în transport de migranţi în Anglia au fost ademeniţi cu geamantane de bani. Poliţia germană a publicat imaginile cu valize pline de bancnote, confiscate de la şeful reţelei, un irakian stabilit la Londra.

De Redactia Observator la 15.03.2019, 08:43
Sute de mii de lire sterline câştigate de trei şoferi români de tir
Trei şoferi români de TIR implicaţi în transport de migranţi în Anglia, ademeniţi cu geamantane de bani - onetz.de

Trei şoferi români de TIR implicaţi în transport de migranţi în Anglia au fost ademeniţi cu geamantane de bani. Poliţia germană a publicat imaginile cu valize pline de bancnote, confiscate de la şeful reţelei, un irakian stabilit la Londra.

O reţea europeană de transport de migranţi a fost destructurată de poliţia din Germania, cu ajutorul colegilor români şi britanici. Trei şoferi de TIR români au fost deja condamnaţi, dar capul reţelei a fost prins la Londra abia la începutul lunii martie, scrie onetz.de.

Iosif B., 26 de ani, Mirel G., 29 de ani, şi Daniel P., 37 de ani, primul patron al unei firme româneşti de transport şi şofer, ceilalţi şoferi, angajaţii lui, au fost deja condamnaţi în ianuarie acest an la pedepse cu închisoarea între 3 ani şi 3 luni şi 5 ani şi 5 luni, în Germania.

Cei trei au transportat prin Europa sute de imigranţi ilegali. Poliţia a identificat doar şase transporturi sigure, cu 161 de persoane, cu aproape un milion de euro încasaţi pentru aceşti oameni. Dar reţeaua a făcut alte zeci de transporturi.

Totul era coordonat de liderul de la Londra, un englez de origine irakiană, Rayan S. Acesta coordona totul pe whatsapp şi în mesajele dintre el şi şoferii români au fost găsite zeci de fotografii acuzatoare. Printre ele, o cameră plină cu valize de bani, pe care şeful le arăta şoferilor români, ca să-i convingă să rişte.

Românii au primit între 15.000 şi 34.000 de lire sterline pentru un transport. Duceau în camioane cel puţin 40 de oameni, între care mulţi copii. Călătoria dura 17 ore, fără nicio oprire. Un migrant plătea 12.000 de lire pentru a fi adus din Orientul Mijlociu în Germania, iar pentru ruta Bulgaria Germania preţul plătit era de 5.400 de lire.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Trei şoferi români de TIR implicaţi în transport de migranţi în Anglia, ademeniţi cu geamantane de bani