Tren deraiat în Scoția, după o alunecare de teren. Două persoane și-ar fi pierdut viața

De Daniel Murărescu.
Publicat: 12.08.2020, 17:03.
Actualizat: 12.08.2020, 17:04

Un grav accident feroviar a avut loc în Scoția, în apropiere de localitatea Stonehaven. Din primele informații transmise de Daily Mail, două persoane, între care un conductor, și-ar fi pierdut viața după ce trenul a ieșit de pe șine, din cauza unei alunecări de teren.

Tren deraiat în Scoția, după o alunecare de teren. Două persoane și-ar fi pierdut viața

Accident feroviar în Scoția, 12 august 2020

captură video Twitter @ MaalKin

Conform sursei citate, trenul, care avea la bord șase pasageri și un echipaj format din șase membri, circula pe ruta Aberdeen - Glasgow. Din cauza ploilor abundente, garnitura ar fi deraiat și ar fi căzut pe un terasament.

"Este un incident extrem de grav", a declarat premierul scoţian Nicola Sturgeon pe Twitter, fără a oferi informaţii privind eventuale victime. "Este prea devreme să confirmăm natura exactă şi gravitatea incidentului şi mai multe detalii vor fi disponibile odată cunoscute", a precizat pe Twitter Rail Scotland, care administrează reţeaua feroviară scoţiană.

Zeci de echipaje de urgență s-au deplasat la fața locului, iar un elicopter survolează zona.

Potrivit Daily Mail, conductorii ar fi oprit trenul la sud de localitatea Carmont, după ce au observat o alunecare de teren, moment în care au decis să se întoarcă spre nord. Din nefericire, o a doua alunecare de teren, produsă la scurt timp, a scos garnitura de pe șine.

Fum se degajă de la locul accidentului feroviar, care a avut loc într-o regiune deluroasă.

Ploi puternice s-au înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri în Scoţia, care au provocat inundaţii în zonă şi întârzieri în traficul pe calea ferată. "Echipele noastre au lucrat toată noaptea pentru a încerca să menţină reţeaua deschisă, în ciuda ploilor torenţiale. Mai multe itinerarii au fost perturbate", a subliniat pe Twitter Network Rail Scotland.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.