Antena Meniu Search
x

Tren plin cu aur, dispărut după cel de-Al Doilea Război Mondial, căutat de vănătorii de comori

Vagoane pline cu aur, monede, bijuterii şi opere de artă date dispărute după cel de-Al Doilea Război Mondial. Asta caută zeci de vânători de comori lângă un mic orăşel polonez.

Vezi și

Vagoane pline cu aur, monede, bijuterii şi opere de artă date dispărute după cel de-Al Doilea Război Mondial. Asta caută zeci de vânători de comori lângă un mic orăşel polonez. 

Doi bărbaţi, mari amatori de a dezlega mistere cu nestemate, au scotocit împrejurimile galeriilor subterane din oraşul polonez Walbrzych., care, culmea, în poloneză înseamnă "de negăsit." Au ajuns aici de cum au aflat că un tren blindat plin cu aur a fost ascuns de nazişti în galeriile subterne săpate lângă un castel local. Şi nu au scotocit degeaba prin păduri.

Au găsit monede vechi, o stemă nazistă şi le-au arătat imediat jurnaliştilor de la Dailymail. Vestea s-a răspândit cu repeziciunie şi a ajuns şi la urechile autorităţilor poloneze care au trimis urgent în zonă poliţişti şi membri ai Serviciilor Speciale Vor cu orice preţ să oprească invazia căutătorilor de comori.

E un mister intrigant şi extrem de atrăgător. Sunt mulţi oameni pasionaţi de istorie şi de Cel de-al Doilea Război Mondial. Orice detaliu face ca totul să fie şi mai intrigant.

Polonezii susţin că trenul blindat descoperit, momentan doar cu ajutorul unui radar performant, poate fi o bombă cu ceas.

De aceea specialiştii vor începe să sape cu grijă, până la garnituri abia la primăvară. Misterul trenului cu aur, dat dispărut acum 50 de ani, a fost din nou adus în discuţie, luna trecută, când un polonez şi un german au predat autorităţilor locale ale oraşului o hartă cu locaţia trenului din subteran, cu condiţia ca cei doi să primească 10 la sută din valoarea bunurilor descoperite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tren plin cu aur, dispărut după cel de-Al Doilea Război Mondial, căutat de vănătorii de comori