Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turcia a fost cuprinsă de noi violenţe

Pe străzile din Turcia a izbucnit din nou violenţa, declanşată de moartea unui adolescent, aflat în comă de anul trecut, când fusese grav rănit în timpul unei manifestaţii

de Redactia Observator

la 12.03.2014 , 08:26

Adolescentul decedat la numai 15 ani era în comă din iunie anul trecut, când fusese rănit la cap în timpul unor confruntări cu poliţia. El nu participa la proteste, ci plecase de acasă ca să cumpere pâine.

Se crede că băiatul a ajuns în stare critică după ce a fost lovit de un cartuş cu gaz lacrimogen, tras de poliţia turcă. Iar toţi cei de aici pun moartea acelui băiat pe seama politicii guvernului turc.

Manifestaţiile au devenit violente îndată după funeralii. Participanţii la ceremonie şi-au îndreptat mânia spre vehiculele poliţiei.

Vezi și

Protestele, dar şi confruntările cu poliţia, au luat amploare la Istanbul, cât la Ankara şi în alte oraşe. Manifestanţii, mobilizaţi prin reţelele sociale, au atacat forţele de ordine cu pietre şi cu artificii. Ei l-au calificat pe premierul Regep Tayip Erdogan drept "ucigaş" şi au cerut demisia aşa-numitului "guvern al corupţiei". Băiatul decedat este a şasea victimă a confruntărilor de anul trecut, provocate de decizia premierului Erdogan de a desfiinţa un parc din Istanbul.

Preşedintele Turciei a exprimat, public, condoleanţe pentru moartea adolescentului, dar nu a putut calma furia mulţimii.

Acuzaţiile de corupţie la adresa lui Erdogan au luat amploare după ce pe internet au apărut înregistrările unor convorbiri telefonice care ar dovedi implicarea sa în acte ilegale. Erdogan susţine că este vorba de falsuri fabricate de duşmanii săi politici.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Turcia a fost cuprinsă de noi violenţe