Antena Meniu Search
x

Turcia, la un pas de anarhie

Marile orase din Turcia sunt in stare de haos, dupa ce zeci de mii de oameni au iesit, din nou, in strada si s-au batut cu fortele de ordine. Violentele fara precedent s-au soldat cu circa 2.000 de raniti

Vezi și

Biroul prim-ministrului turc Erdogan a devenit tinta protestelor violente din Ankara. Mii de oameni au cerut demisia intregului Guvern. In replica, Erdogan a dat vina pe principalul partid de opozitie pentru situatia creata. “Din pacate, am fost martorii unor incidente neplacute, atacuri si provocari in ultimele zile. Suntem din nou in fata capcanelor amplasate si in trecut pentru a ameninta guvernele noastre si pentru a crea scene haotice cu scopul de a pava drumul catre interventii impotriva democratiei”, a declarat Erdogan.

Centrul capitalei este camp de lupta intre protestatari si fortele de ordine de patru zile. Manevrele de intimidare ale politistilor i-au obligat pe protestatari sa se retraga, insa acestia au promis ca vor iesi din nou in strada in fiecare zi pana la demisia cabinetului Erdogan.

Zeci de mii de oameni au protestat pe parcursul noptii si in centrul Istanbulului, acolo unde au construit noi baricade pentru a se apara de o eventuala interventie a fortelor de ordine. Parcul de la care a izbucnit valul de proteste a devenit loc de pelerinaj. Oamenii sarbatoresc aici faptul ca au reusit, pentru moment, sa opreasca distrugerea lui.

In total, politistii au retinut peste 1.700 de oameni in urma confruntarilor din marile orase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Turcia, la un pas de anarhie