Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turist olandez de 27 de ani, acuzat că a vandalizat o frescă din oraşul antic Herculaneum. Şi-a scris numele cu un marker permanent

Un turist olandez a vandalizat o frescă pictată pe zidul unei străvechi locuinţe romane din Herculaneum, un sit arheologic aflat în apropiere de Napoli, afectând astfel imaginea de ansamblu a unei clădiri care a supravieţuit erupţiei vulcanului Vezuviu din anul 79 d.Hr., a raportat luni Poliţia italiană.

de Redactia Observator

la 03.06.2024 , 17:08

- Profimedia

Potrivit Poliţiei din Italia, turistul, în vârstă de 27 de ani, a fost identificat foarte repede după ce angajaţii sitului arheologic au descoperit o semnătură în graffiti făcută cu un marker cu tuş negru şi imposibil de şters, pe o secţiune albă a zidului decorat cu o frescă. Poliţiştii italieni au spus că acea inscripţie reprezenta semnătura în graffiti a turistului.

"Orice daune afectează moştenirea noastră, frumuseţea noastră şi identitatea noastră, de aceea ele trebuie să fie pedepsite cu cea mai mare fermitate", a declarat ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, potrivit Agerpres.

Turistul olandez, al cărui nume nu a fost dezvăluit, riscă să fie pus sub acuzaţie pentru vătămare şi vandalizare a unor opere artistice.

Articolul continuă după reclamă

Herculaneum, un oraş mai mic decât vecinul său mult mai faimos, Pompeii, a fost acoperit cu un strat gros de cenuşă, care i-a protejat ruinele de hoţi şi a permis supravieţuirea până în zilele noastre a unor obiecte deosebit de bine conservate.

Nu este pentru prima oară când monumente istorice au fost vandalizate de turişti în Italia

Anul trecut, un vizitator din Anglia a fost filmat - iar clipul video a fost distribuit pe reţelele de socializare - în timp ce scria numele său şi pe cel al iubitei sale, cu ajutorul unei chei, pe un zid intern din structura Colloseumului din Roma.

Tot anul trecut, artişti în graffiti au vandalizat faţada Galeriei Vittorio Emanuelle II din Milano, prestigioasa arcadă a galeriei comerciale din oraş. Ei nu au fost prinşi niciodată.

Ca reacţie la actele repetate de vandalism, Italia a introdus în acest an pedepse mai mari pentru persoanele care avariază monumente şi situri culturale, impunând amenzi de până la 40.000 de euro pentru cei găsiţi vinovaţi de vandalizarea monumentelor istorice. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Turist olandez de 27 de ani, acuzat că a vandalizat o frescă din oraşul antic Herculaneum. Şi-a scris numele cu un marker permanent