Antena Meniu Search
x

Turiste hărţuite la Piramidele din Egipt. 13 adolescenți egipteni, arestați după ce au agresat 2 tinere. VIDEO

Autorităţile din Egipt au reţinut 13 adolescenţi, de origine egipteană, acuzați că au hărţuit două turiste la Piramidele Gyza, relatează BBC. O filmare în care un grup de băieți le aleargă pe cele două tinere a creat săptămâna trecută indignare în Egipt pe rețelele de socializare. 

de Redactia Observator

la 09.05.2022, 16:08

Turiste hărţuite la Piramidele din Egipt. 13 adolescenți egipteni, arestați după ce au agresat 2 tinere. VIDEO
Turiste hărţuite la Piramidele din Egipt. 13 adolescenți egipteni, arestați după ce au agresat 2 tinere. VIDEO - Youtube

Tinerii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani ar fi declarat că doreau doar să facă poze cu turistele şi nu să le sperie, conform BBC. Adolescenţii se află într-un centru de detenție pentru minori până când ancheta va fi finalizată.

Un ghid turistic, aflat la locul faptei, a depus plângerea. Ghidul a filmat un videoclip de 35 de secunde, în care se plângea de faptul că adolescenţii ”fugăreau turistele”, pentru a alerta autoritățile de cele întâmplate. În videoclip, tinerii le înghesuie şi le filmează pe cele două turiste, care încercă să scape de ei. Când una dintre femei îl împinge pe un adolescent, altul s-a repezit prin spatele ei şi a bruscat-o. Tinerii au fost acuzaţi că ar fi hărţuit atât verbal, cât şi fizic, cele două turiste.

Egiptul, renumit pentru hărţuirea femeilor

Nu este însă prima dată când autorităţile egiptene sunt acuzate că nu investighează astfel de acuzații și nu-i pedepsesc pe agresori. Un studiu realizat de Uniunea Naţiunilor Unite în 2013 arăta că 99,3% dintre femeile din Egipt au fost victimele unei forme de hărţuire sexuală de-a lungul vieţii lor, iar 82,6% nu se simţeau în siguranţă atunci când ieşeau pe stradă.

Pe acelaşi subiect

Sancţiunile în Egipt au fost revizuite anul trecut când Parlamentul a extins pedeapsa pentru hărţuire sexuală de la 6 luni la minim 2 ani. Amenda este cuprinsă între 6.370 de dolari şi 12.740 de dolari. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Turiste hărţuite la Piramidele din Egipt. 13 adolescenți egipteni, arestați după ce au agresat 2 tinere. VIDEO