Antena Meniu Search
x

Twitter face DEZVĂLUIRI INCREDIBILE! Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp

Rețeaua de socializare Twitter a dezvăluit, astăzi, că postul de televiziune rusesc Rusia Today a finanțat anul trecut 1.800 de tweet-uri promoționale.

Rețeaua de socializare Twitter a dezvăluit, astăzi, că postul de televiziune rusesc Rusia Today, acuzat de Washington de a fi încercat să influențeze alegerile prezidențiale din 2016 în SUA, a finanțat anul trecut aproximativ 1.800 de tweet-uri cu caracter promoțional.

Rețelele de socializare sunt expuse criticilor de mai multe luni, fiind acuzate că au servit drept platformă de propagandă venită din Rusia în timpul campaniei electorale care a dus la victoria republicanului Donald Trump.

Congresul american, precum și un procuror special, investighează posibila ingerință rusă în alegeri, relatează AFP, conform agerpres.ro.

Rusia Today (RT) "a cheltuit 274.000 dolari pentru conținutul sponsorizat în SUA în 2016 ", a scris Twitter joi pe blogul său oficial.

Cele trei conturi de Twitter ale Russia Today "au promovat 1.823 de tweet-uri care vizau în mod sigur sau probabil piața americană. Aceste campanii vizau utilizatori abonați la conturile media tradiționale și, în principal, evidențiau tweet-urile despre actualitate", detaliază grupul cu sediul în San Francisco.

Facebook a dezvăluit deja că a detectat conturi activate din Rusia și care au servit la publicarea de mesaje cu caracter politic prin achiziționarea de spațiu publicitar în rețea.

"Din cele aproximativ 450 de conturi semnalate recent de Facebook în cadrul investigațiilor (interne), am ajuns la concluzia că 22 dintre acestea aveau conturi Twitter corespondente", a adăugat grupul, adăugând că a suspendat conturile respective.

"Mai mult, plecând de la acest conturi, noi am găsit alte 179 care erau legate de acestea", indică Twitter, precizând că a închis o parte dintre ele.

Twitter a declarat că a prezentat aceste informații comisiilor de anchetă din Senat și din Camera Reprezentanților, în fața cărora a vorbit unul din responsabilii săi joi.

Grupul a mai spus că acționează în prezent pentru a detecta mai bine mesajele postate de sistemele automate — numite "bots" — suspectate de bombardarea rețelei cu mesaje destinate să manipuleze o parte a opiniei publice.

Publicat de asemenea joi, un studiu realizat de Universitatea britanică Oxford afirmă că multe mesaje destinate în scop de dezinformare au fost postate prin "bots" pe Twitter în timpul alegerilor prezidențiale americane și au vizat în mod deliberat anumiți alegători.

În zilele care au precedat scrutinul, "utilizatori de Twitter au primit mai mult conținut cu caracter de dezinformare, fragmentat sau conspiraționist decât mesaje provenind de la mass-media profesioniste", mai afirmă studiul, care a examinat milioane de tweet-uri publicate între 1 și 11 noiembrie 2016.

Aceste mesaje au vizat în principal utilizatorii situați în state americane indecise, numite "state swing", cum ar fi New Hampshire (est) sau Florida (sud-est), afirmă cercetătorii.

Twitter a contestat acest studiu joi, afirmând într-un e-mail trimis AFP că studiile efectuate de terți privind influența "bots" și dezinformarea pe Twitter sunt "aproape întotdeauna false și metodologic foarte imperfecte", în special pentru că numai 2% din tweet-uri sunt geolocalizate.

Moscova a negat în mod repetat încercarea de a influența procesul electoral din SUA, notează AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Twitter face DEZVĂLUIRI INCREDIBILE! Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp