Antena Meniu Search
x

Video Ucraina primeşte 42 de avioane F-16. Instruirea piloţilor se va face şi în România: când vor fi livrate avioanele

Război în Ucraina. Ucraina primeşte avioane de luptă F-16 din Olanda şi Danemarca. Preşedintele a ţinut să viziteze ieri ambele ţări pentru a le mulţumi oficialilor. Armata lui Zelenski ar putea primi şase avioane chiar înainte de Anul Nou, anunţă premierul Danemarcei. Între timp, atacurile de pe front continuă - doi oameni au murit în Herson în urma bombardamentelor ruseşti.

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 08:34

Vezi și

Prima oprire a preşedintelui ucrainean a fost în Olanda, acolo unde a fost întâmpinat chiar de prim-ministrul Mark Rutte. Călătoria sa are loc la numai câteva zile după ce Statele Unite au aprobat posibila livrare a avioanelor de luptă F-16 de către olandezi şi danezi. "De fiecare dată când forţele de apărare ale Ucrainei au trecut la folosirea unor altor tipuri de arme, HIMARS, Harpoon, Leopard, Patriot, am simţit că războiul va ajunge la final cu victoria ucrainenilor liberi", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Instruirea va avea loc în Danemarca şi România

Anunţul că armata ucraineană va putea primi 42 de avioane a venit la puţin timp după ce Zelenski a văzut câteva modele la o bază militară din Eindhoven. "Avioanele F-16 vor oferi, fără niciun dubiu, o nouă energie, siguranţă şi motivaţie luptătorilor şi civililor", a declarat Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei. Mai apoi, preşedintele a ajuns în Danemarca. Aici, primul popas a fost tot la o bază militară unde s-a urcat într-un F-16 cu Mette Frederiksen, premierul ţării. Danemarca urmează să trimită 19 aparate de zbor cât mai curând posibil.

"Antrenamentele vor începe în curând şi sperăm că, în jurul Anului Nou, primul lot de şase avioane va pleca din Danemarca spre Ucraina", a declarat Mette Frederiksen, premierul Danemarcei. În cadrul conferinţei de presă, Zelenski a răspuns şi curiozităţilor legate de posibile concesii teritoriale pentru aderarea la NATO. A declarat că dispus să dea la schimb la oraşul rusesc Belgorod pentru aderarea la NATO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ucraina primeşte 42 de avioane F-16. Instruirea piloţilor se va face şi în România: când vor fi livrate avioanele