Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ucraina trimite pe front "Văduva Neagră". Ce poate face noua dronă în care Kievul îşi pune toate speranţele

Război în Ucraina. Ucraina va trimite în curând pe front un nou tip de dronă. "Black Widow" (n.red. Văduva Neagră) a primit aprobare pentru uz militar, informează kyivindependent.com.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 15:36

Ucraina trimite pe front "Văduva Neagră". Ce poate face noua dronă în care Kievul îşi pune toate speranţele
- Ministerul Apărării din Ucraina

Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, Kievul îşi propune să crească producţia internă de vehicule fără pilot, fie ele aeriene sau terestre. În cursul acestui an, Ucraina vrea să producă cel puţin un milion de astfel de dispozitive.

Ce poate face "Black Widow"

"Black Widow" este o dronă tactică pe care doar piloţii experimentaţi o pot opera. Poate fi utilizată în misiuni atât ziua, cât şi noaptea. Poate transporta o încărcătură explozivă grea şi este realizată într-un format de unică folosinţă. Cu alte cuvinte, se distruge odată cu ţinta aleasă.

Articolul continuă după reclamă

Ucrainenii spun că preţul dronei este unul accesibil astfel că poate fi folosită că dronă de atac FPV. Pentru că armata ucraineană e inferioritate numerică vizibilă faţă de cea a ruşilor, autorităţile de la Kiev au investit mult în dezvoltarea de drone, aceasta fiind singura opţiune militară pentru a ataca ţintele ruseşti fără a expune inutil foarte mulţi soldaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Ucraina trimite pe front "Văduva Neagră". Ce poate face noua dronă în care Kievul îşi pune toate speranţele