Antena Meniu Search
x

Ucrainenii au atacat cu drone o rafinărie din Roston-pe-Don, în Rusia

O rafinărie din sudul Rusiei a fost închisă în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui atac cu dronă ucraineană în regiunea Rostov-pe-Don, în apropiere de graniţă, a anunţat guvernatorul Vasily Golubev, potrivit căruia nu au fost înregistrate victime, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 06.06.2024 , 08:55

soldat ucrainean
Ucrainenii au atacat cu drone o rafinărie din Roston-pe-Don, în Rusia - Profimedia Images

"În urma unui atac cu dronă, a izbucnit un incendiu la rafinăria din Novoşahtinsk. Serviciile de urgenţă sunt la faţa locului și activitatea a fost suspendată", a indicat pe Telegram Vasily Golubev.

Considerată una dintre cele mai importante instalaţii petroliere din sudul Rusiei, rafinăria Novoşahtinsk, situată la aproximativ zece kilometri est de graniţă, este vizată în mod constant de atacuri ucrainene.

În acelaşi timp, un alt atac cu dronă a distrus un rezervor de petrol dintr-un depozit din Stary Oskol, la nord de graniţa cu Ucraina, a declarat Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod. Incendiul a fost "stins rapid" şi "nu au fost victime", a adăugat sursa citată.

Articolul continuă după reclamă

Ucraina, care se confruntă cu ofensiva rusă de doi ani, ripostează în mod constant atacând regiuni ruse şi vizând în special obiective energetice, notează AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Ucrainenii au atacat cu drone o rafinărie din Roston-pe-Don, în Rusia